Lorena Podelenczki, aur la Balcaniada

Lorena Podelenczki, aur la Balcaniada
Judoka orădeană e campioană balcanică de junioare, iar alţi trei sportivi au obţinut medalii de bronz.

Campionatele Balcanice de judo pentru cadeţi şi juniori, desfăşurate la Salonic (Grecia) au confirmat valoarea şcolii orădene de judo. Sportivii de la JC Liberty LPS Bihorul (antrenori Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenko) şi CS Crişul (antrenoare Olimpia Ianc) au cucerit un titlu balcanic şi alte trei medalii de bronz. Cea mai bună performanţă a fost realizată de Lorena Podelenczki (JC Liberty LPS Bihorul), medaliată cu aur la categoria 73 kg junioare. Coechipierul său Mircea Pop a obţinut medalia de bronz la 60 kg juniori, acelaşi rezultat fiind realizat de Răzvan Bodea la 81 kg cadeţi. A treia medalie de bronz a fost câştigată de Denisa Benţe (CS Crişul) la 48 kg cadete. „Sunt rezultate meritorii, în special cel al Lorenei Podelenczki, care se află abia în primul an la categoria de vârstă junioare”, a declarat antrenorul Aurelian Fleisz.

Urmează Mica Olimpiadă

În urmă cu două săptămâni, o altă judoka de la JC Liberty LPS Bihorul, Larisa Florian (52 kg), a devenit campioană europeană de cadete. Larisa nu a participat de altfel la Balcaniadă, find menajată pentru o competiţie mult mai importantă, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), denumită şi Mica Olimpiadă (pentru cadeţi). La Mica Olimpiadă, care va avea loc la 21-24 iulie la Trabzon (Turcia) vor mai lua parte Patricia Petras (48 kg), Răzvan Bodea (81 kg), de la JC Liberty LPS Bihorul şi Barna Ruth (44 kg) de la CS Crişul.

La finele săptămânii, patru judoka de la JC Liberty LPS Bihorul vor participa la concursul de Cupă Europeană pentru juniori de la Paks (Ungaria): Lorena Podelenczki (70 kg), Mădălina Pantea (63 kg), Farkas Bertalan şi Mircea Pop (60 kg).

Secţia de judo a LPS Bihorul are în palmares până acum în acest an peste 30 de medalii în competiţiile interne, precum şi numeroase rezultate de marcă în cele internaţionale, iar sezonul este departe de a fi încheiat. Mai sunt de disputat competiţii internaţionale importante, ca Mica Olimpiadă, CM de cadeţi şi CE de juniori. Bilanţul mai poate fi încă îmbunătăţit.

G.N.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !