Mang o apără pe Dăncilă: Nu știu câți români ar face diferența dintre Priștina și Podgorița

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
52Comentarii
Mang o apără pe Dăncilă: Nu știu câți români ar face diferența dintre Priștina și Podgorița
De la sediul partidului, președintele PSD a emis o listă de 10 argumente pentru care bihorenii ar trebui să o voteze, duminică, pe Viorica Dăncilă.

Pe finalul campaniei electorale, PSD Bihor a ieșit în conferință de presă, joi, pentru a-și lăuda „produsul” expus în galantarul electoral. Ioan Mang a prezentat o listă de 10 argumente pentru care bihorenii ar trebui să o voteze pe Viorica Dăncilă și nu pe Klaus Iohannis.

Comentând pe seama recentelor dezbateri separate ținute de cei doi candidați, liderul pesedist a livrat primele două argumente. Pentru că a răspuns tuturor întrebărilor, Dăncilă este „puternică” și „face față oricăror provocări”, spre deosebire pe Iohannis, pe care Mang îl găsește vinovat de „lașitate” pentru că și-a selectat compania în care a ținut dezbaterea. Faptul că a stat în picioare vreme de vreo 3 ore cât a durat conferința și nu „tolănită într-un fotoliu, ca Iohannis”, Mang consideră că pesedista ar fi „o luptătoare”.

Argumentuil 3: „candidatul PSD este competent, cu foarte multe reușite”! Mang pune pe seama priceperii și calificării Vioricăi Dăncilă creșterea PIB cu un procent care pune România pe locul II în Europa.

Cinsită, fără dosar penal

Al patrulea argument emis de Mang: Dăncilă este „cinstită”, „fără dosar penal” și ”fără probleme de corupție”. Liderul PSD nu s-a referit deloc la modul în care a ajuns aceasta premier și anume ca om de maximă încredere a lui Liviu Dragnea, pe fondul unor repetate tentative de modificare a legilor Justiției.

Spre comparație, Mang spune că Iohannis are probleme penale din cauza celor șase case dobândite pe căi încă neelucidate, acesta fiind motivul pentru care nu renunță la imunitatea pe care i-o conferă funcția de președinte și să se pună la dispoziția Justiției.

Mang mai zice că „femeia Viorica Dăncilă a arătat respect” și deschidere, pe când „bărbatul Klaus Werner Iohannis a arătat doar aroganță” și a tratat opinia publică într-o manieră opacă.
Un alt argument ar fi că Dăncilă este „muncitoare și implicată” pe când Iohannis a fost „marele absent”, cel care a „brevetat” privitul „cu preocupare și îngrijoare”.

Scuzabil…

Ignorând sau minimizând derapajele mai mici sau mai mari ale Vioricăi Dăncilă în relațiile internaționale, Mang susține că ea e cea care poate „să le apere interesele românilor” pe plan extern, pe când Iohannis „ar fi batjocurit România în Uniunea Europeană”.

Liderul PSD găsește scuzabil că Dăncilă a încurcat capitalele Pristina și Podgorița, salutând în mod greșit, faptul că se află la Pristina, capitala Kosovo, când se afla, de fapt, în vizită oficială la Podgorița, în Muntenegru.

„Nu știu câți români ar face diferența dintre Priștina și Podgorița”, e părerea liderului PSD, completând că „îmi recunosc vina că nu știu care e capitala Kosovo și care e a Muntenegrului”.

Mang a ales să arunce în derizoriu aceste minusuri de cultură generală sau multiplele situații în care Dăncilă a stârnit haz prin greșelile de exprimare sau alegerea nefericită a termenilor, scuzându-le prin faptul că sunt inevitabile în vorbirea liberă. Desigur, scuza ar sta mai ușor în picioare dacă nu s-ar referi la candidata care a afirmat în Parlament că „decât să vorbesc liber și să spun prostii mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”.

Social-democratul mai insistă că Dăncilă e singurul candidat care garantează bunăstarea fiecărui român și că, spre deosebire de Iohannis, este loială. A argumentat asta prin faptul că a stat de 20 de ani în PSD spre deosebire de Iohannis, care ca primar al Sibiului, a încheiat diverse alianțe de susținere în consiliul local, inclusiv cu PSD cu care e acum în război deschis. La fel, Iohannis ar fi urmat să fie premierul susținut de Mircea Geoană și PSD, în 2009, dacă nu ar fi câștigat Băsescu un al doilea mandat.

Iohannis, Bolojan și guvernarea PSD

Mang susține că, de fapt, reușita administrativă a lui Iohannis la Sibiu se datorează susținerii din partea PSD. La fel tratează și succesul lui Bolojan la Oradea: „niciodată nu s-a dezvoltat Oradea atât de mult ca în anii în care a fost guvernare pesedistă”.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor