Mangra, denuntata de Ciuciu Daniel

Mangra, denuntata de Ciuciu Daniel
Rodica Mangra a fost denunţată la DNA de referentul notarial condamnat la şapte ani închisoare pentru falsuri.

DNA a anunţat luni că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală a orădencei Rodica Berta Mangra, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Rodica Berta Mangra este acuzată că, în luna octombrie 2011, ar fi pretins 20.000 euro şi o garsonieră de la fostul referent notarial Daniel Ciuciu, judecat pentru falsificarea unor cărţi funciare într-o cauză privind o grupare axată pe fraude imobiliare.

În schimb, femeia l-ar fi asigurat pe Ciuciu că îl va pune în legătură cu magistraţi în vederea obţinerii unor soluţii favorabile în dosarele sale penale în care era fie cercetat, fie condamnat nedefinitiv.

„Ciuciu-banana”

Însă Ciuciu a realizat că suspecta îl ducea cu vorba, astfel că a denunţat-o la DNA Oradea.

De altfel, şi din cercetările efectuate de procurorii DNA Oradea a rezultat că influenţa de care se prevala Mangra era una pretinsă, neexistând vreo legătură cu magistraţii pentru care a pretins banii.

Marţi, Tribunalul Bihor a admis propunerea DNA de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a femeii.

Cu Dudler şi Fekete

Fostul referent notarial Daniel Ciuciu este din nou cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru înşelăciune şi fals într-un dosar disjuns dintr-o altă cauză anchetată în anul 2007 şi în care a şi fost condamnat deja, la şapte ani de închisoare cu executare pentru fals şi înşelăciune. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind în derulare pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Astfel, pe 29 aprilie 2011, Judecătoria Oradea l-a condamnat pe Ciuciu la şapte ani de închisoare, pe Kulcsar Ştefan la patru ani şi două luni închisoare şi pe Fechete Octav Lucreţiu la şase ani închisoare.

Iar pe 17 noiembrie 2011, Judecătoria Oradea l-a condamnat şi pe Dudler Gabor, într-o cauză asemănătoare, la şase ani de închisoare.

Recursul la sentinţa Judecătoriei e pe rolul Curţii de Apel Oradea. Pe 22 noiembrie s-a amânat datorită lipsei de procedură privindu-l pe inculpatul Fechete Octav Lucrețiu, aflat în Spitalul Penitenciar Dej.

Ultima înfăţişare a recursului privindu-l pe Daniel Ciuciu & comp. a fost programată pe rolul Curţii de Apel Oradea chiar marţi, 10 ianuarie, ziua în care Rodica Berta Mangra era arestată preventiv.

Fraudele imobiliare care i-au avut în prim plan pe Dudler, Fekete Octav Lucreţiu şi Ciuciu Daniel au mai fost mediatizate.

În primă fază, escrocii îşi alegeau ca victime bolnavi, bătrâni fără rude apropiate şi fără apărare. Apoi nu au mai ţinut cont de nimic, înşelând chiar şi un notar sau o patroană de agenţie imobiliară.

Anchetatorii cred că banda a avut un complice şi în cadrul Oficiului de Cadastru, dar până acum Ciuciu a refuzat să divulge un nume.

Cu ocazia arestării preventive a lui Dudler şi Fechete, în luna mai 2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a explicat cum au apelat aceştia la referentul notarial

Astfel, Fechete şi Dudler au determinat o femeie cu o situaţie materială precară ca, în schimbul sumei de 100 de euro, să accepte efectuarea tranzacţiei pe numele ei. „Cei doi au solicitat unui alt inculpat, funcţionar la un birou notarial, să întocmească în fals documentele de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 7.500 mpetri pătraţi, din Oradea, după ce obţinuseră datele de identificare a terenului în cauză. Funcţionarul a procedat la întocmirea în fals a documentelor solicitate, respectiv titlul de proprietate, schiţa de punere în posesie, planul de amplasament şi memoriul tehnic, şi extrasul CF, prin ştergerea, completarea şi xerocopierea sau scanarea acestora, înscrisuri care atestau în mod nereal că proprietarul imobilului este femeia”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit anchetatorilor, Daniel Ciuciu, folosindu-se de atribuţiile de serviciu în cadrul biroului notarial, s-ar fi deplasat la OCPI Bihor, unde a luat legătura cu o funcţionară pe care a rugat-o să-i aducă mai multe cărţi funciare din arhivă, în vederea consultării acestora, iar în momentul restituirii, a introdus între acestea şi cartea funciară falsă, pregătind astfel ca în momentul solicitării oficiale a unui extras al cărţii funciare aceasta să poată fi eliberată cu date nereale, dar emanând forţa autentică a unui act oficial. Referentul notarial ar fi fost remunerat cu suma de 3500 euro pentru acest serviciu. După ce actele au fost falsificate, escrocii au căutat un client, găsind un notar orădean de la care au încasat 50.000 de euro pentru terenul în cauză.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !