Marele picnic al ursuleților

Reactualizat la:
Activitatea dedicată încheierii anului școlar 2015- 2016, intitulată „Marele picnic al Ursuleților”, s-a desfășurat vineri, 17 iunie 2016, începând de la ora 10:00, la Castelul Ursuleților, unde ursuleții mici şi mari, împreună cu părinții, bunicii și toți cei dragi au …

desfășurat activități distractive, inedite și diverse!

Zona de picnic a fost amenajată cu mese pline cu gustări, fructe şi răcoritoare pe care invitații au fost poftiți să le savureze pe tot parcursul activităţii. Șapte activităţi distractive, au debutat în acelaşi timp, pentru toate grupele, iar ursuleţii le-au parcurs pe toate, prin rotaţie.

Activitățile au fost:

  1. Let’s play! – Spielen wir!: s-au desfășurat jocuri distractive în limba engleză și în limba germană alături de profesorii de limbi străine de la Grădinița „Trei Ursuleți”;
  2. pictura pe față sau corp, a fost realizată de un animator de la Prietenii Veseliei;
  3. concurs de desene pe asfalt: echipele au avut la dispoziție multă cretă colorată și asfalt;
  4. trambulina și castelul cu trasee motrice unde echipele au țopăit pe cinste;
  5. grupa U la Campionatul European de Fotbal a fost a Ursuleților, deci fotbal…;
  6. Ursuleții au talent: echipele au prezentat un moment artistic (cântec, dans, poezie, etc.);
  7. jocurile copilăriei: ștafetă, elastic, coardă, șotron;

S-au împărțit premii și cadouri personalizate copiilor, iar pe urmă s-a servit tortul tradițional al Grădinițelor „Trei Ursuleți” și s-a dat o petrecere pe cinste!

De ce activități cu părinții și nu serbări?

În orice domeniu de activitate este necesară cunoaşterea caracteristicilor materialului de prelucrat, pentru a utiliza uneltele cele mai potrivite. Această cerinţă se impune cu atât mai mult în educaţie,unde se modelează ,,materialul’’ uman, care are o multitudine diversă de variante comportamentale ce cu greu pot fi prevăzute, unele fiind chiar imprevizibile.

Necesităţile curente ale activităţii instruciv-educative impun cerinţa de a cunoaşte cât mai bine personalitatea fiinţei umane pe care încercăm să o modelăm în scopul unei dezvoltări cât mai armonioase a valorilor ce-i vor defini ca indivizi valoroși pentru societate.

Cum o dezvoltare armonioasă presupune un anumit tipar bine stabilit de transmitere a informației, o dezvoltare de excepție presupune implementarea unor activități inovatoare. Plecând de la aceste considerente, socotim că o relație cât mai strânsă între grădiniță și părinți, poate duce la o dezvoltare de excepție, deoarece va avea întotdeauna beneficii asupra dezvoltării copilului.

Prin activitățile inedite și distractive desfășurate copiii sunt mult mai fericiți, se simt în largul lor, se joacă împreună cu părinții, cântă, recită poezii, sunt creativi și dansează impreună cu părinții și nu în fața lor! Relațiile dintre profesor-părinte, părinte-copil se relaxează, copiii nu mai sunt stresați de repetițiile pentru serbări, dispar inhibițiile prin astfel de activități!

Mulțumim tuturor cadrelor didactice pentru implicare și devotament, părinților le mulțumim pentru încrederea acordată, iar copiilor dorim să le mulțumim pentru entuziasmul și veselia cu care ne încarcă și ne întinerește sufletul mereu!

Președinte Fundația „Trei Ursuleți”: Nistreanu Laura Delia

Manager Grădinițele „Trei Ursuleți”: prof. Curta Timea Ildiko

Director G.P.P. „Trei Ursuleți”: prof. Iluța Mihaela Ioana

Director Grădinița „Trei Ursuleți 1”: prof. Bistran Mihaela0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !