Maşini aduse pe blat în ţară

Maşini aduse pe blat în ţară
Efective ale Detasamentului de Interventie al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor au iesit la patrulat si pe comunicatia Oradea – Beius. Astfel, a fost oprit un autoturism marca Citroen Xantia cu numar de Spania si condus de Lucian Cristian G. (25 ani).

„La verificari, autoritatile spaniole au semnalat masina ca fiind furata în data de 24 septembrie de la locuinta proprietarei Clara Laura C. (28 ani), cetatean român cu rezidenta în Spania”, a precizat subcomisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvânt al DPF Oradea. Celui în cauza i s-au întocmit actele premergatoare începerii urmaririi penale sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat. În ceea ce priveste autoturismul, acesta a fost indisponibilizat la sediul IJPF Bihor, pâna la clarificarea situatiei. Alta serie de sasiu

O alta masina cu probleme a fost depistata ieri la intrarea în tara în Punctul de Trecere a Frontierei Bors. Aici, Robert T. (26 ani) s-a prezentat la intrarea în tara la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania. În urma verificarilor întreprinse frontieristii au constatat faptul ca numarul de înmatriculare este înregistrat pentru un autovehicul marca Suzuki, iar seria de sasiu nu este înregistrata în Austria si Germania.

Pentru savârsirea infractiunilor de punere în circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat si cu numar fals de înmatriculare, soferului i s-a întocmit dosar penal.

Simona Drimbau

Taguri: , ,