Miercuri au sunat din nou alarmele de avertizare publică

De Bihon.ro
Reactualizat la:
2Comentarii
Miercuri au sunat din nou alarmele de avertizare publică
Miercuri, 04 iulie, în localitățile din România au răsunat sirenele de avertizare a populației, în cadrul celui de-al șaptelea exercițiu din acest an.

La ora 10:30 au sunat alarmele. La fel ca și la precedentele exerciții, cetățenii nu au intrat în panică și și-au continuat activitățile.

ISU desfășoară exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, în prima zi de miercuri din fiecare lună.

Totodată, se urmărește pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare publică. Context în care, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Oradea îi atenționează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică deoarece acesta este un exercițiu.

La nivelul județului Bihor există 164 de sirene de alarmare publică aparținând administrației publice (156 electrice și 8 electronice) și 60 de sirene de alarmare publică aparținând operatorilor economici și instituțiilor (10 electrice și 50 electronice).

Exercițiile de avertizare a populației se desfășoară conform art. 25 din O.M.A.I. nr. 1.259/10.04.2006, publicat în M.O. nr. 349 din 18.04.2006, pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici, sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor