Mii de euro pentru cultivatorii de tomate

De Simona Drimbău
Mii de euro pentru cultivatorii de tomate
În jur de 7.000 de euro pe hectar vor primi cultivatorii de tomate în sere și solarii care au accesat sprijinul cuplat anul trecut și au fost declarați eligibili.


Anul trecut cuantumul a fost de circa 6.300 de euro pe hectar.

Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care fac dovada comercializării următoarelor cantități minime anuale pe hectarul cultivat, în funcție de legumele cultivate: 85 tone la tomate pentru consum în stare proaspata.

Obligații

Fermierii au obligația ca până la data de 31 decembrie 2018 să depună documentele specifice fiecărui tip de cultură în termenele prevăzute de legislația în vigoare.

Dovada comercializării legumelor o constituie factura sau fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unitățile de industrializare care cultivă castraveți în sere sau solare proprii fac dovada procesarii producției proprii, până la data de 1 noiembrie a anului de cerere, prin documente contabile interne.

Nu sunt eligibile la plată suprafețele de sere sau solarii în care legumele nu sunt cultivate pe pământ.

Sprijinul cuplat este o plată directă care se acordă fermierilor pentru unele sectoare, culturi și specii de animale afectate de anumite dificultăți și care sunt considerate importante pentru țara noastră, din motive economice, sociale și de mediu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !