Modificări la programul viti-vinicol

De Simona Drimbău
Modificări la programul viti-vinicol
Se doreşte modificarea şi completarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de investiţii, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului Naţional de Sprijin al României în sectorul viti-vinicol 2014 – 2018.

Printre modificările propuse se numără faptul că beneficiarul transmite către APIA bugetul modificat, prin intermediul unei notificări în care justifică modificarea, însoţit de devizul general şi devizul pe acţiuni refăcut. APIA va comunica aprobarea /respingerea bugetului modificat în cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii solicitării”.

La punctul 7.1, după litera a) se introduc două noi litere, literele a1) și a2), care vor avea următorul cuprins: „a1) memoriu justificativ pentru operaţiunile prevăzute la punctul 2.1, litera c), care va conține: i) Informații generale privind obiectivul de investiţii; ii) Situaţia existentă şi necesitatea realizării programului de investiţii, cu detalierea fiecărei acţiuni din cadrul operaţiunilor eligibile. Persoana care a elaborat memoriul justificativ îşi asumă datele şi soluţia/soluţiile propuse pentru realizarea investiţiei”. De asemenea, orice modificare justificată şi fundamentată a memoriului justificativ se constituie anexă la acesta, după aprobarea programului, după caz”.

La punctul 7.2, litera d) se modifică și va avea următorul cuprins: „d – documente justificative prin care se atestă efectuarea plăților aferente programului aprobat”.

În cazul în care solicitantul nu realizează acţiunile eligibile prevăzute în programul aprobat sau în cazul în care solicitantul renunţă, documentaţiile depuse se păstrează la sediile centrelor judeţene ale APIA.

Punctul 7.6 se modifică şi va avea urmatorul cuprins: „7.6. Programele de investiţii ale beneficiarilor care nu depun nicio cerere de plată şi care se află într-un stadiu de realizare ce nu mai permite finalizarea acţiunilor, conform pct. 7 subpct. 7.1 lit. e), vor fi reziliate”.

APIA va aproba plata cererii de sprijin financiar în termen de maximum 60 zile lucrătoare de la data depunerii de către solicitant a dosarului complet şi conform.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !