Mulți înscriși, puține locuri, pentru dascăli în Bihor

Dascălii așteptați la examenul de titularizare
Dascălii așteptați la examenul de titularizare
Din cele 1.323 de cereri, doar la 1040 de dascăli bihoreni au obținut validarea, iar 248 sunt absolvenți din acest an.

Aceștia vor da azi examen pentru concursul de titularizare în cele 4 centre de examinare din Oradea. Fiecărui centru fiindu-i arondată o disiciplină (socio-umane, științe, limba română, discipline tehnice și învățământ special). „Cei mai mulți participanți fiind la disciplina limba română, după care la limba engleză. Cele mai puține fiind la alimentație publică, zootehnie, prelucarea lemnului și altele.

Conform calendarului în 27 și în 28 se vor înregistra contestațiile, care vor fi soluționate până la 1 august. În data de 3 august se vor afișa rezultatele finale, urmând ca în data de 8 și 9 august vom avea o întâlnire în care se vor face reapratizările pentru cei care au luat peste nota 7. Din păcate posturi titularizabile nu avem decât 66, din care 48 în mediul urban și 18 în cel rural. Posturi complete cu perioadă de angajare de un an vor fi 385 și peste 800 de fracțiuni. Din cele 1.633 de poziții câte au fost inițial, s-au ocupat 446 în celelalte etape”, a precizat Alin Florin Novac-Iuhas, șeful ISJ Bihor.

Concursul de ocupare a posturilor didactice, cadrelor vacante, rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2016, va începe la ora 10:00. Astfel, conform metodologiei, candidații vor fi prezenți în sala de concurs între ora 8 și ora 9 cel târziu, având la ei cartea de identitate. Conform celor de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, concursul se desfășoară după condiții similare examenului de la BAC. După primirea subiectelor, candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru redactarea lucrărilor. Participanții la disciplinele latină sau greaca veche vor avea posibilitatea să folosească dicționare, iar cei care au optat pentru disciplina „economic, administrativ, poștă” vor putea să folosească planurile de conturi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !