În construcţii se merge la risc

În construcţii se merge la risc
Bihorenii nu conştientizează încă riscurile implicate de ignorarea reglementărilor cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă. Pe şantierele din Bihor se lucrează în continuare fără echipamente de protecţia muncii şi fără un instructaj în acest sens.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a desfăşurat, la sfârşitul lunii trecute, o campanie pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale şi referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă în activitatea desfăşurată, în domeniul construcţiilor. Pe linia securităţii în muncă au fost controlaţi 31 de angajatori. „Au fost sancţionaţi contravenţional trei angajatori. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 6.000 de lei”, a spus Liviu Lupea, inspector-şef la ITM Bihor. La controalele finalizate s-au constatat 98 de deficienţe, fiind dispuse măsuri urgente de remediere a acestora.

Printre abaterile de la lege constatate de inspectorii ITM se numără neefectuarea vizitelor medicale periodice, existenţa unor tematici de instruire care nu acoperă întreaga paletă de riscuri profesionale, neutilizarea echipamentelor de protecţie din dotare şi neconsemnarea în fişele individuale de instructaj a menţiunii „apt pentru lucrul la înălţime”.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !