“Nazdravana” din Oradea va juca în prima telenovela pentru copii

Carina Chereji in "Momente si schite"
Carina Chereji in "Momente si schite"
Filmările vor începe în această vară la Bucureşti.

Carina Chereji a fost selectată să joace în ,,Năzdrăvanii’’, primul serial românesc pentru copii care urmează să fie difuzat la postul de televiziune Acasă.

Talentul actoricesc al Carinei Chereji a fost remarcat de Stela Popescu, la cursul de actorie şi film „Pygmalion”, coordonat de celebra artistă.

Micuţa artistă a fost atrasă de lumea filmelor încă de la vârsta de cinci ani. Modelul ei a fost şi rămâne actorul Florin Piersic. După ce l-a văzut pe Piersic, în mod clar, a visat ca într-o zi să joace şi ea în filme. Şi visul e pe cale să se împlinească.

Actrita de renume

„Încă de mică am visat să ajung actrita. Mi-am dorit să joc în filme după ce l-am văzut prima oară la televizor pe Florin Piersic. Aveam cinci ani când l-am văzut prima dată pe domnul Florin Piersic. Trebuia să aibă un spectacol la Oradea. L-am aşteptat cu sufletul la gură, dar spectacolul s-a anulat. Am fost tristă pentru că speram să-l văd, însă mi-am spus că într-o zi îl voi întâlni”, povesteşte Carina. Acesta spune că îşi doreşte să devină un actor de renume mondial.

„Nu vreau să fiu o simplă actiţă şi atât. Vreau să ating apogeul, să devin o actriţă cunoscută la nivel mondial”, dezvăluie cu curaj Carina.

Primul rol care i-a pus în valoare calităţile de actriţă a fost „Angélique”, în spectacolul „Bolnav închipuit”, de Moliere, al Teatrului Vienez de Copiii, coordonat de actrita şi regizoarea austriacă Sylvia Rotter.

Proiecte

Din 2009, Carina Chereji participă la fiecare proiect al Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii. Ea a jucat şi în spectacolul „Momente şi Schiţe” de I. L. Caragiale, regizat de actorul orădean Şerban Borda. De asemenea, copiii de la Teatrul Vienez au început deja pregătirile pentru piesa „Gâlcevele din Chioggia”, de Carlo Goldoni, în regia artistică a lui Şerban Borda. Personajul Carinei se numeşte Lucietta şi este o fată rea, care pune mereu paie pe foc. Acesta va fi primul său rol adevărat de personaj negativ.

„Îmi place să dau viaţă unor personaje care nu mă reprezintă. Mi-am dorit mult un astfel de rol, îl aşteptam demult. Voi fi o fată rea, care încurcă mereu lucrurile. Va fi o trecere foarte mare de la rolul din «Bolnav închipuit» la cel din «Gâlcevele din Chioggia». Noul rol presupune schimbări de conduită, comportament, limbaj şi ţinută. Îmi place să intru în această lume şi să arăt ceea ce nu este în realitate. Este o provocare, un rol interesant şi, după ce am citit scenariul, m-am îndrăgostit de Lucietta”, spune Carina Chereji.

Un alt proiect în care Carina a fost implicată este piesa de teatru „Întâmplări cu Scufiţa Roşie”. Alături de actorii Florin Silaghi, Anca Turcuţ, Ioana Dagău şi Alexandru Pop de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, a participat la realizarea piesei „Întâmplări cu Scufiţa Roşie’” Carina înregistrând vocea păpuşii, a Scufiţei Roşii.

Din anul 2008, Carina Chereji dublează în desenele animate realizate de Zone Studio Oradea. Astfel, cei mici, şi nu numai, îi pot auzi şi recunoaşte vocea în desenele animate care rulează pe canalul Minimax: Bindi, fetiţa Junglei, Eloisa, Căpşunica, Callou, Fievel, Minichef şi multe altele.

Carina a realizat şi un scurt metraj. Ea a fost protagonista propriului film: Hocus Pocus. Orion a fost personajul pe care l-a întruchipat micuţa artistă în scurt-metrajul ,,Hocus Pocus’’. Filmul, realizat vara trecută, a fost difuzat pe un important canal de televiziune.

Lumea cărţilor

Elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan’’ din Oradea, Carina Chereji este o fată foarte serioasă şi cuminte. Micuţa este îndrăgită de toţi profesorii, atât pentru interesul pe care-l manifestă pentru fiecare materie, cât şi pentru felul în care se implică la ore şi în activităţile extraşcolare. Carina a încheiat clasa a VII-a cu media generală 10.

Este o fire perfecţionistă şi nu îi place să lase niciun lucru neterminat. În timpul liber se relaxează citind cărţi sau cântând la pian. Gustul pentru lectură l-a descoperit în clasele primare. Plăcerea pentru a citi i-a fost cultivată şi întreţinută de către dascălul său, institutorul Andrei Ionuţ, de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan’’. El a fost cel care i-a deschis poarta către minunata lume a cărţilor.

„Am început deja să citesc cărţi în limba engleză. Am citit în limba engleză «Cărţile Junglei», «Agonie şi extraz», dar şi «Comoara grecilor»”, ne-a dezvăluit Carina.

Dintre toţi autorii pe care i-a citit, preferatul ei este Irving Stones.

,,Îmi place Irving Stones pentru că ştie să creeze poveşti fără să ştirbească adevărul istoric’’, a mai spus Carina.

Ea a participat la numeroase concursuri naţionale, de unde s-a întors cu premii importante. În clasa a III-a a participat la concursul naţional „Creaţie de basme”, unde a obţinut locul III, iar, în 2010, la concursul ,,Tema de vacanţă’’, locul II pe ţară. În acest an, a luat menţiune pe ţară pentru compunerea ,,Cine este Dumnezeu’’.

Pentru Carina şcoala este ca un lanţ. ,,Dacă lipseşte o verigă, totul se pierde’’, crede Carina.

Talentata şi frumoasa elevă a Colegiului Iosif Vulcan se gândeşte să-şi continue studiile în străinătate.

„Mă pregătesc pentru examenul Cambridge. Dacă îl voi lua cu A +, mă gândesc serios să optez pentru un liceu în străinătate”, spune hotărâtă Carina.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !