Neuropsihiatria infantilă se mută la parterul Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”

De Otilia Șandor
1Comentariu
Micuții cu probleme neuropsihice nu vor mai sta cocoțați la etajul VI.
Micuții cu probleme neuropsihice nu vor mai sta cocoțați la etajul VI.
După opt ani, copiii bolnavi neuropsihic vor fi mai în siguranță.

Secția de neuropsihiatrie infantilă a Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” va fi mutată de la etajul VI al unității, la parter. Decizia a fost luată marți, în cadrul Consiliului medical al spitalului și urmează a se primi aprobări de la Ministerul Sănătății, iar apoi amenajarea noului spațiu pentru micuții cu probleme neuropsihice.

Visul dr. Monica Platon, împlinit!

Secția de neuropsihiatrie infantilă a fost mutată acum aproape 8 ani (în decembrie 2010), cu greu, cu lupte, orgolii, dar și cu risc, din clădirea de pe str. Gh. Doja a fostului Spital de Neuropsihiatrie. Acea clădire era veche și cu igrasie, iar trecerea spitalelor la Municipalitate a implicat și comasarea acestei secții.

Dr. Monica Platon, pe atunci șef al Secției de neuropsihiatrie infantilă, s-a opus mutării secției la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” și, mai ales, împotriva mutării secției la etaj. Dr. Platon, dar și alți medici, au încercat în zadar să aducă argumente pertinente în fața autorităților, avertizând că e periculos să cazezi minori cu probleme psihice la un etaj superior, pentru că pot fi accidente. În plus, accesul în părculețul spitalului al acestor copii a fost, la fel, cu risc, medicii și asistentele de aici depunând eforturi uriașe ca să asigure paza micuților pacienți.

Și incidente au fost. De nenumărate ori, copiii cu probleme psihice au fost dați jos de pe pervazele geamurilor, ridicând tensiunea asistentelor și îngrijitoarelor, care și-au riscat pâinea lucrând mereu în condiții de nesiguranță cu acești copii.

Până marți, 27 august 2018, când s-a decis ca această secție specială să fie mutată la parterul spitalului, pe întreg palierul unde se află acum birourile administrative. Mutarea copiilor cu afecțiuni neuropsihice la parter le va oferi siguranță în plus și le va înlesni accesul la aer liber, în măsura în care acesta va fi permis.

Conducerea de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” trebuie doar să rezolve acum un alt spațiu, pentru ca activitatea administrativă a spitalului să funcționeze tot la parametri normali. Dacă însă acum opt ani s-ar fi luat această decizie, s-ar fi economisit și bani, iar micuții internați nu trebuiau mutați de două ori.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor