Noaptea Cercetătorilor Europeni

De Crina Dobocan
Demontraţii pentru vizitatori
Demontraţii pentru vizitatori - © Foto: FAN
Universitatea din Oradea se aliniază celor peste 300 de oraşe din Europa care serbează Noaptea Cercetătorilor.


Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea va găzdui vineri, 28 septembrie, între orele 17.00 – 22.00, Noaptea Cercetătorilor. Manifestarea academică este sărbătorită în aproximativ 300 de oraşe europene.

În România, evenimentul se va desfășura în peste 20 de orașe. Ca alte orașe de renume, Oradea va fi gazda unor experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii și adolescenți, concursuri şi multe alte activități care vor îmbina știința cu învățarea și promovarea științelor ca o direcție de urmat pentru noile generații.

„Evenimentul este destinat atât copiilor, cât și adulților pasionați de știință, care nu vor să rateze momentele în care cercetătorii vin să prezinte publicului cele mai noi descoperiri din laboratoare, invenții și proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie.

Vor avea loc demonstrații spectaculoase și concursuri cu premii pentru a recompensa creativitatea vizitatorilor”, a anunţat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Conexiuni cu publicul

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

În România, prima ediţie a avut loc în 2005, în timp ce la Oradea, evenimentul a debutat în anul 2013. De la începuturi până în prezent, Noaptea Cercetătorilor a numărat peste 1,1 milioane de vizitatori. Ediția din 2017 a atras în România peste 35.000 de vizitatori.

Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului, oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Pe termen lung, evenimentul își propune să atragă noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !