Noi investiții majore în parcurile industriale

2Comentarii
Noi investiții majore în parcurile industriale
Faist şi Adeplast investesc minimum 25 de milioane de euro, în parcurile industriale dezvoltate de Primăria Oradea.

Două noi investiţii, în valoare de 25 de milioane de euro, în Parcurile Industriale I și III din Oradea, anunţă Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), deţinută de Primăria Oradea. Este vorba despre companiile Faist Mekatronic, care îşi extinde investiţiile cu una de 10 milioane de euro, în Parcul Industrial Eurobusiness III, respectiv compania Adeplast, care vine în Parcul Industrial Eurobusiness III, cu o investiţie de 15 milioane de euro.

Faist se dezvoltă la Oradea

Faist va realiza o nouă investiție pe două parcele de teren în Parcul Industrial I situat pe Calea Borșului în suprafață totală de 13.973 de metri pătrați, parcele aflate în vecinătatea fabricii. Investiția în valoare de 10 milioane de euro se va realiza în două etape: prima etapă va fi finalizată până la sfârșitul anului 2017 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 50 de locuri de muncă; a doua etapă va fi finalizată la sfârșitul anului 2019 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 100 de locuri de muncă.

3faist

În prima etapă, se va dezvolta secția de matrițerie iar în etapa a doua se va dezvolta secția de asamblare și tunning, anunţă ADLO. Compania Faist Mekatronic are 1.400 de angajați și a investit până acum 50 de milioane de euro în Parcul Industrial I din Oradea. Valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial I din Oradea cu această nouă investiție este de 231 de milioane de euro.

„Această investiție în Oradea este strategică pentru Grupul Faist care consolidează astfel poziția pe piață a Faist Mekatronic prin prisma diversificării și dezvoltării de compentențe noi. Este o investiție în tehnologie cu un grad mare de specializare care se bucură de întregul suport din partea Grupului Faist”, a declarat Remus Cotuț – directorul general al Faist Mekatronic Oradea.

Adeplast – min. 15 milioane euro

A doua investiție majoră aprobată de Consiliul Local Oradea este cea a companiei Adeplast, care va investi minimum 15 milioane de euro în Parcul Industrial III din Oradea. Adeplast produce materiale de construcții și termoizolații și va avea un număr de minimum 60 de angajați în Parcul Industrial III. Investiția se va finaliza în termen de doi ani de la semnarea contractului și constă în amenajarea unei hale de producție de 10.300 de metri pătrați. Suprafața totală de teren aferentă investiției Adeplast este de 73.241 de metri pătrați.

Valoarea totală a utilajelor și echipamentelor care vor fi achiziționate pentru fabrica din Parcul Industrial III este de 12 milioane de euro. Cu această nouă investiție, valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial III din Oradea este de 30 de milioane de euro. Adeplast este cel mai important producător român de materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti și Roman. Capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici din Oradea este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

3adeplast

Pe platforma industrială din Ploiești se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi și o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi. La acestea se adaugă fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă cu capacitate de 50.000 tone pe an şi un laborator de cercetare. În Roman, zona industrială include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor