Noi locuri de muncă în mediul rural

De Simona Albinaru
Noi locuri de muncă în mediul rural
Acestea au fost create prin structuri de economie socială.


Asociația Consult Pro Education, în calitate de beneficiar al proiectelor „CRESC – capabil de reușită prin economia socială” în parteneriat cu Euzone Consultancy Network SRL au încheiat seria atelierelor de lucru destinate promovării economiei sociale, organizate în perioada 22 – 24 aprilie 2015, cu sprijinul partenerilor din Bihor: Comunele Holod, Lăzăreni, Curtuișeni și Sînnicolau Român.

Atelierele au adus în discuție planul de afaceri pentru fiecare din cele nouă structuri de economie socială deschise în Bihor prin cele două proiecte și care vor oferi, în special, servicii de curățenie, producție peleți și producție pavaje (Lăzăreni, Holod, Curtuișeni și Sînnicolau Român). Evenimentele au oferit, de asemenea, cadrul unor dezbateri privind modul de funcționare a unei astfel de structuri și identificarea celor mai adecvate moduri de promovare a serviciilor acestora pentru asigurarea continuității activității structurilor de economie socială și după perioada de co-finanțare.

Parteneriatul public – privat pentru sprijinirea unei structuri de economie socială în mediul de afaceri bihorean, a reprezentat un element cheie care s-a aflat în atenția participanților la ateliere de lucru.

„Trebuie să asigurăm acestor structuri de economie socială frontul de lucru și noi contracte, pentru că avem în vedere dezvoltarea comunei noastre. Încurajez, de asemenea, și parteneriatele cu societățile care au sediul în comună. Și, nu în ultimul rând, să se țină cont de lucrul bine făcut, de calitate”, a spus Ioan Horga, primar al comunei Holod.

„Aş vrea ca întreaga comunitate să fie deschisă în a primi și încuraja funcționarea acestor structuri de economie socială care permit integrarea pe piaţa muncii a unor oameni mai puțin favorizați dar care vor să se califice și să muncească pentru a primi o nouă şansă la o viaţă demnă. Până în prezent au fost angajați în cele nouă structuri de economie socială 30 de oameni. Ei merită cu prisosinţă încrederea noastră”, a subliniat Adriana Duțu, manager de proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !