Noua listă de medicamente

Noua listă de medicamente
REŞIŢA – Noua listă de medicamente compensate şi gratuite a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că, din 2007, ea va putea intra în vigoare. Furnizorii de servicii medicale vor fi nevoiţi să încheie contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Procentul de compensare potrivit denumirii comune internaţionale, este pentru sublista A de 90% din preţul de referinţă, pentru sublista B de 50% şi pentru sublista C 100%. Actul intră în vigoare la 1 ianurie 2007, potrivit Hotărârii de Guvern, însă ministrul Sănătăţii aprecia, la începutul lunii decembrie, că lista compensatelor ar putea deveni operaţională la 1 februarie, odată cu pachetul minim de servicii.

Contracte cadru

În altă ordine de idei, ca în fiecare an, furnizorii de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale au datoria de a încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Chiar dacă acest contract este încheiat la fiecare început de an, reglementările legislative se schimbă frecvent.

„Pentru a nu exista nici un dubiu sau vreo greşeală, furnizorii de servicii medicale, servicii farmaceutice şi furnizorii de dispozitive medicale, pot accesa site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate: www.casan.ro ,unde se află postate proiectele de Hotărâri de Guvern, pentru aprobarea contractelor cadru pentru anul 2007“, ne-a informat dr. Sorin Stanciu, preşedinte director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.

De asemenea, actele necesare încheierii contractului cadru sunt afişate şi la sediul instituţiei judeţene. „Despre eventualele completări a documentaţiei, precum şi modificările legislative care vor avea loc, vor fi aduse la cunoştinţă în timp util“, a mai adăugat dl Sorin Stanciu. Furnizorii de servicii menţionate mai sus vor avea în vedere faptul că termenul limită pentru depunerea documentelor, este 5 ianuarie 2007.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase