Nu cer favoruri, ci doar obiectivitate

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
5Comentarii
Micuţa Patricia, „caz” încă nerezolvat
Micuţa Patricia, „caz” încă nerezolvat
Medicii legişti din Bucureşti sunt rugaţi să fie obiectivi în cazul Patriciei.

Cazul fetiţei de cinci ani, care nu a fost salvată de către medicii orădeni de la o intoxicaţie după consumul unei linguriţe de cremeş e încă departe de a fi soluţionat.

În 24 mai se împlinesc trei ani de când micuţa Patricia a trecut la nefiinţă fiindcă, spun părinţii, medicii de la actuala secţie de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean Oradea, nu s-au îngrijit cum trebuie şi în timp util ca să le salveze lumina ochilor lor.

Încă „se urmăreşte”

La această oră, „dosarul” fetiţei este încă în fază de urmărire penală pentru că nu s-au încheiat expertizele necesare pentru ca procurorii să decidă dacă trimit sau nu cazul spre soluţionare la instanţele de judecată abilitate.

Prima expertiză efectuată la Medicină Legală de la Oradea, dar cu ajutorul medicilor legişti de la Timişoara a fost favorabilă. Conform procedurilor legale, trebuie întocmite expertize la nivel local, apoi regional şi naţional.

După expertiza de la Oradea, părinţii au solicitat astfel expertiză la forul superior Serviciului de Medicină Legală de la Oradea la Institutul de Medicină Legală de la Timişoara (cu care colaborează legiştii de la noi din judeţ). Însă timişorenii au spus că ei nu vor să mai facă o expertiză întrucât şi-au exprimat punctul de vedere în lucrarea de pe plan local.

Întrucât etapele legale trebuie urmate şi expertiza la nivel regional trebuia întocmită, părinţii Patriciei au apelat în aprilie la Medicina legală de la Cluj. Marţi, 21 mai a.c.. părinţii însă au fost înştiinţaţi că experţii de la Cluj au refuzat să efectueze expertiza, prin urmare, se vor prezenta la Bucureşti, la Institutul Mina Minovici din Capitală, cel mai înalt for în domeniu.

Vor obiectivitate

Părinţii Patriciei intenţionau să organizeze o manifestare publică în faţa Institutului de Medicină Legală de la Cluj, dar din cauze personale şi de timp nu au reuşit, iar acum au aflat că cei de acolo nici nu vor să se ocupe de cazul lor. 

După ce specialiştii din Capitală vor da răspunsul la expertiza lor, procurorii orădeni vor putea da un verdict în cazul Patriciei: închid dosarul din lipsă de probe acuzatoare solide sau trimit cazul la judecătorie.

Concluzii jignitoare pentru familia Patriciei5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor