Nu pot parca de cei sănătoşi

7Comentarii
Nu pot parca de cei sănătoşi
ORADEA - Sesizaţi de reprezentanţii persoanelor cu deficienţe locomotorii că parcările care le sunt destinate sunt tot timpul ocupate de către maşinile unor concitadini sănătoşi, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat luni în municpiu pentru depistarea celor care parchează fără drept pe astfel de locuri.  video

De exemplu ieri la prânz în faţă Casei de Pensii de pe strada Dunării, din cele patru locuri de parcare destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii, trei erau ocupate de maşinile unor proprietari sănătoşi.

„Săptămâna trecută am fost la Poliţie şi nici unul dintre locurile care ne sunt destinate nu era liber, erau ocupate de cei sănătoşi. A trebuit să parcăm în mijlocul străzii. Oamenii trebuie să înţeleagă că noi avem nevoie să rămână liber cel puţin 70 de centimetri de la maşină la bordură, pentru că avem cărucior şi dacă nu avem loc, nu putem coborî din maşină”, atenţionează Boros Sarolta, secretara Asociaţiei Deficienţilor Locomotori Bihor.

„Dorim să demarăm o campanie, prin care să facem un fel de educaţie rutieră şi să sensibilizăm participanţii la trafic să nu utilizeze spaţiile care ne sunt destinate, să se gândească că existăm şi noi. Trist este că sunt locaţii unde am avut astfel de locuri de parcare, dar au fost desfinţate, de exemplu în faţă la Agenţia de Voiaj sau la fosta Policlinică 1. Ne este greu să găsim locuri de parcare, pentru că maşinile ne sunt adaptate la nevoile noastre şi avem nevoie de mai mult spaţiu decât o persoană sănătoasă”, explică Nicolae Rusu, preşedintele Asociaţiei Deficienţilor Locomotori Bihor.

În numai o oră poliţiştii au aplicat ieri 13 sancţiuni, amenda pentru nerespectarea indicatorului parcare pentru persoane cu dizabilităţi fiind între două şi trei puncte amendă.

„Se poate observa într-adevăr că locurile de parcare destinate acestei categorii de persoane sunt ocupate de alte autovehicule. Întrucât în zona centrală este penurie de spaţii de parcare, şoferii când găsesc liber parchează şi acolo. Sperăm să fim un sprijin pentru persoanele ce deficienţe şi dorim să sensibilizăm opinia publică. Vom lua măsurile care se impun împotriva celor care nu respectă semnificaţia indicatorului”, precizează inspector principal Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

Cristian Horgos7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor