„O cafă la Stambul” şi „Ipostaze marine”

Reactualizat la:
1Comentariu
„O cafă la Stambul” şi „Ipostaze marine”
Dublu eveniment, o singură seară. Joi, de la ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, echipajul yachtului Bananec Blues lansează cartea lui Dorin Chiş, „O cafă la Stambul”, concomitent cu vernisarea expoziţiei „Ipostaze marine”, care conţine fotografii ale lui Chiş şi acuarele ale arhitectului Florin Drăghici.

Iată şi o scurtă descriere a „Ipostazelor marine”: „Expoziţia şi albumul „Ipostaze marine” s-a născut din dorinţa de împărtăşire a doi călători diferiţi, fascinaţi de apă şi de atlasul geografic. Deşi scopul lor este acelaşi, mijloacele fiecăruia pentru a-l atinge sunt cât se poate de diferite.

În vreme ce Florin Drăghici, arhitect de profesie, şi-a schimbat locuinţa cu un yacht (Roz Avel) la bordul căruia a pornit să înconjoare Pământul, transformând visul în aventură existenţială, Dorin Chiş, inginer electromecanic, locuieşte la bloc în mijlocul platformei continentale, sărind pe glob ca o minge de ping-pong, în căutarea înţelesului lumii în care trăieşte.

Aceste abordări diferite au dus la mijloace de expresie diferite. Florin, având toată viaţa la dispoziţie, a ales să reconstruiască lumea, filtrând-o cu privirea, cu inima şi apoi materializând-o din nou în tuşe semitransparente şi tremurătoare de acuarelă. Dorin, mereu în criză de timp, a ales să surprindă cu aparatul lui fotografic fracţiuni de 1/500 sau 1/30 de secunde, eliminând din cadru ceea ce nu rezonează cu lumea lui.

Expoziţia/albumul „Ipostaze marine” aduce faţă în faţă cele două viziuni ce încearcă să ofere prin complementaritate o imagine cât mai cuprinzătoare a mării şi a universului ei conex, lăsând privitorul să aleagă ce să ia cu el în propria călătorie existenţială”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor