O oră cu polițistul la Școala Gimnazială nr.1 din Peștiș

Reactualizat la:
Sfaturi preventive de la polițiști pentru elevi
Sfaturi preventive de la polițiști pentru elevi
Pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, se sărbătoreşte anual Ziua Poliției Române. Cu prilejul acestei zile, elevii Școlii Gimnaziale nr.1 din Peștiș, s-au bucurat de prezența unui polițist, care a fost „interogat” de micii curioși.

Activitatea a avut ca scop familiarizarea copiilor cu munca de poliţie, a le insufla încredere, a-i asigura că poliţistul este întotdeauna alături de ei pentru a le oferi sprijin atunci când au nevoie. Elevii au mai aflat că meseria de poliţist presupune un grad mare de pregătire, implicare şi seriozitate, poliţiştii fiind cei care apără persoana, integritatea şi libertatea acesteia, proprietatea, precum şi alte drepturi garantate de lege.

Îmbrăcate în poveşti, poliţistul le-a adresat elevilor sfaturi preventive referitoare la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, asigurându-i că una din priorităţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, fiind activităţile pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Temele de prevenire și informare abordate în cadrul acestei ore au vizat: educaţia şi siguranța rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori, cariera de poliţist şi voluntari pentru un viitor mai sigur.

Mihaela But0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !