Obligati sa determine taria alcoolica

Obligati sa determine taria alcoolica
Producătorii de vin trebuie să notifice începerea campaniei de vinificare.

Producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice care produc vin sau must în unităţi proprii de producţie, în cantitate mai mare de 2.500 litri, au obligaţia de a aplica retragerea sub control a subproduselor vitivinicole.

„Subprodusele vitivinicole aşa cum prevede Ordinul MADR 580/2008 pentru care se aplică retragerea sub control sunt tescovina şi drojdia de vin”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

Producătorii au obligaţia de a determina tăria alcoolică a tescovinei proaspete şi a drojdiei de vin certificate prin buletine de analiză, subproduse care se vor înregistra în fişele de evidenţă zilnică. Întreaga cantitate de subproduse va fi evidenţiată în Registrele de intrări/ieşiri.

Controale

Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul Direcţiei Agricole Bihor este instituţia abilitată să efectueze prin verificări scriptice şi faptice modul de realizare a măsurii de retragere sub control a subproduselor vitivinicole. Producătorii au obligaţia de a notifica în scris Direcţia Agricolă cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea campaniei de vinificare.

Producătorii din sectorul vitivinicol care nu respectă prevederile prezentei proceduri nu pot beneficia de sprijin financiar aferent măsurilor din cadrul programului suport pentru următoarea campanie vitivinicola, iar Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol va aplica sechestru asupra unei cantitaţi de vin echivalentă cantitaţilor de subproduse vitivinicole care trebuiau retrase sub control. Cei care doresc informaţii suplimentare se poti adresa Direcţiei Agricole Bihor, compartimentul Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol, telefon 0259416722; 0359418302.

S.Al.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !