Optimism moderat pentru FC Bihor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Optimism moderat pentru FC Bihor
CJ Bihor este aşteptat să intre în parteneriat cu investitorul Giurgiu. Banii alocaţi de Judeţ ar veni pe filiera Guvernului.

„Suntem optimişti. Lucrurile merg în direcţia asta”, afirmă Avrigeanu. Adică a concretizării unui parteneriat Mihai Giurgiu – Consiliul Judeţean, pentru FC Bihor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Avrigeanu, este cel care poartă discuţiile cu Mihai Giurgiu, omul interesat să investească la FC Bihor. Giurgiu a depus deja o oferă către CJ Bihor pentru intrarea într-un parteneriat pe 5 ani la club, iar acum Consiliul trebuie să găsească banii necesari pentru a asigura partea sa de finanţare. Preşedintele Cornel Popa asigură că stă lângă club, dar acum se aşteaptă paşi concreţi în acest sens, o dată ce scrisoarea de intenţie a lui Mihai Giurgiu este deja pe masa Consiliului Judeţean.

Potrivit vicepreşedintelui Avrigeanu, pentru sezonul competiţional 2015 – 2016, Mihai Giurgiu a venit cu propunerea de a investi la club 4 milioane de lei noi, bani din care s-ar putea plăti toate datoriile clubului. „Ar urma ca noi, Consiliul Judeţean să găsim încă 1 milion de lei pentru susţinerea clubului, pentru turul de campionat, în 2015. Cum nu poţi funcţiona în liga a doua fără un buget de 700 – 800.000 de euro, restul banilor ar urma să fie asiguraţi din bugetul pe 2016”, declară Avrigeanu. Vicele asigură că oferta lui Giurgiu este tratată cu toată seriozitatea.

Noroc cu Guvernul

„Noi analizăm posibilitatea de a găsi aceşti 1 milion de lei noi şi pe mai departe vedem condiţiile parteneriatului. Exista voinţa şi dorinţa de a realiza asociere cu acest om. Vom încerca să găsim această sumă”, spune Avrigeanu. Cum CJ Bihor are alocaţi pentru FC Bihor 500.000 de lei pe 2015, încă neviraţi clubului, restul banilor necesari funcţionării FC Bihor – 1 milion de lei – ar putea fi găsiţi din suma virată judeţului de către Guvern acum, la rectificarea bugetară. Avrigeanu declară că banii veniţi către Bihor de la Guvern vor fi de circa 20 de milioane de lei, urmând ca marea lor majoritate să fie cheltuiţi pe drumurile judeţene. Cel mai probabil, 1 milion de lei din aceşti bani vor fi alocaţi pentru FC Bihor.

„Probabil că va fi o şedinţă de Consiliu la mijlocul lunii august. Vom propune consilierilor judeţeni aprobarea acestui protocol de parteneriat, iar prin rectificarea de buget vor veni bani de la nivel naţional. Sumele ar trebui virate spre sfârşitul lunii. Personal, cred că aceste virari ale partenerilor (CJ Bihor şi Giurgiu – n.r.) vor trebui să fie concomitente”, transmite Avrigeanu.

CJ Bihor nu a primit anul acesta de la Guvern nicio sumă pentru drumurile judeţene. Prin comparaţie, în 2014 s-au virat circa 27 de milioane de lei noi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !