Ora Pamantului marcata si la Oradea

Ora Pamantului marcata si la Oradea
Rotaract Club Oradea, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii Romîniei şi cu sprijinul Primăriei Oradea, organizează cea de-a patra ediţie a evenimentului Ora Pamantului.

Evenimentul “Ora Pamantului” va avea loc sâmbătă, 26 martie, de la ora 20:30, în faţa Primăriei Oradea.

„Proiectul Earth Hour – Ora Pamantului, constă nu doar în stingerea luminii pentru o ora, ci se referă la un adevărat angajament pentru schimbarea comportamentului şi stilului de viaţă cu scopul de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător. Acest angajament este celebrat prin participarea alături de ceilalţi locuitori ai planetei în cadrul manifestărilor Earth Hour- Ora Pamantului.

Totodată, acest proiect poate fi unul din mijloacele prin care o comunitate sau un grup de oameni poate începe să îi inspire pe alţii în a fi mai receptivi şi mai sensibili la problemele de mediu cu care se confruntă lumea de azi”, spune Ştefan Şerban, fost preşedinte a Rotaract Club Oradea.

Oprirea iluminatului în clădiri şi birouri după program sau instalarea de dispozitive cu senzori de mişcare, instalarea de becuri şi dispozitive de iluminat economice, oprirea după folosirea imprimantelor, calculatoarelor, monitoarelor, electrocasnicelor a modulului stand-by, folosirea materialelor reciclabile, înlocuirea produselor care afectează stratul de ozon, folosirea frecventă a mijloacelor de transport în comun, evitarea risipei de resurse (apă, energie) sau participarea la plantări de copaci, sunt câteva dintre acţiunile care pot ajuta la atingerea obiectivelor Earth Hour- Ora Pamantului.

Crina Dobocan

Ora Pamantului – sfaturi Eco0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !