Oradea are centru de fertilizare in vitro

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
4Comentarii
Oradea are centru de fertilizare in vitro
Al nouălea oraş din ţară care are centru de fertilizare in vitro este Oradea.

Complexul CALLA de la Oradea, denumit după iniţialele medicilor care s-au asociat şi l-au înfiinţat, situat pe str. CA Rosetti nr. 1, poziţionează Oradea pe locul 9 la oraşele cu centru de fertilizare in vitro.

În peste 400 mp

La parterul complexului se află recepţia (o încăpere decorată şi utilată în mod aparte), săli de consultaţii ultradotate, încăpere intimă pentru recoltarea de material biologic la bărbaţi.

La etaj, complexul are o concepţie specială, care respectă cerinţele europene şi conţine mai multe zone de puritate, cu trei intrări separate pacienţi, medici şi biologi. Toate aceste zone au intrare separată la sala de operaţie, iar accesul între laborator şi sala de operaţie se face prin două uşi speciale, care nu se deschid deodată, pentru evitarea contaminării produselor biologice. Sala de operaţie are ventilaţie artificială, standardul foarte ridicat al ecografului se poate deduce ştiindu-se că e produs de firma General Electric, dar la fel se poate spune şi despre celelalte aparate (videocolposcopul de exemplu).

Calitate şi preţ OK

Calitatea, confortul, siguranţa şi discreţia selectă sunt sesizabile de la poartă (accesul fiind permis doar prin interfon), apoi la intrare (mobilierul, tapetul, fotoliile, obiectele de decor sunt de foarte mult bun gust).

La recepţie se pot servi gratuit cafea, apă, ceai, fructe, bomboane etc., iar preţurile sunt similare cu cele din alte locaţii medicale (80 lei/consultaţie, 80 lei/ecografia sau 140 lei cele două servicii împreună, 60 lei/ecografie în primul trimestru de sarcină etc).

Investiţie şi acces

Iniţiat în 2009, complexul a fost construit din fonduri europene (circa 200.000 euro) plus credite contractate de medicii asociaţi (de 500.000 euro). Complexul are aprobarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru sala de operaţie specială pentru operaţiile de prelevare a materialelor biologice în vederea inseminării lor, iar documentul de acreditare va fi transmis la finele acestui an.

Toate cuplurile din Bihor şi din afara lui care doresc să apeleze la acest serviciu medical inclus în program naţional al Ministerului Sănătăţii, dar şi pentru alte servicii medicale (consultaţii şi intervenţii de obstetrică-ginecologie, consulturi genetice, consiliere psihologică, monitorizarea sarcinii) se pot programa la telefon 0359.404.404 (în zile lucrătoare între orele 13:00 – 20:00) sau la mobil: 0771.404.404 (nonstop).

Complexul e fondat de medicii orădeni Liana Antal, Anca Huniadi şi Cătălin Noja.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor