„Oradea – centrul Europei pentru o zi”

De Crina Dobocan
„Oradea – centrul Europei pentru o zi”
Elevii din Oradea au realizat standuri reprezentând ţările membre ale Uniunii Europene.

Corso-ul orădean a vrut să fie inima Europei vineri, 9 mai. Pe 9 mai, de Ziua Europei, deputatul Florica Cherecheş, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Teatrul „Regina Maria”, Filarmonica Oradea, a organizat o nouă ediţie a proiectului „Oradea – centrul Europei pentru o zi”. Proiectul şi-a propus să promoveze Oradea într-un mod inedit şi să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a faptului că suntem cetăţeni europeni, la promovarea activităţilor instituţiilor de educaţiei şi cultură într-un spaţiu neconvenţional şi la experimentarea şi dezvoltarea unui parteneriat special între instituţiile implicate.

Şcoli gimnaziale

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ implicate în activitate susţin că manifestarea este un prilej bun pentru promovarea ofertei educaţionale, dar mai ales pentru legarea de noi prietenii între elevii din diferite şcoli şi medii sociale.

„Evenimentul este unic în România, animă oraşul, sărbătoreşte unitatea şi diversitatea Europei. Ne-am dorit să realizăm un flash mob de o calitate deosebită, la fel ca anul trecut”, a declarat Florica Cherecheş. În activitate au fost implicate toate şcolile gimnaziale din Oradea. Elevii şi profesorii au amenajat standuri de prezentare pentru fiecare stat membru şi unul pentru Uniunea Europeană. Liceenii de la Colegiul Tehnic „Transilvania” au realizat şi participat la o paradă a steagurilor. Totodată, în centrul Oradiei, pe o scenă amplasată în faţa Liceului Teoretic „Ady Endre” a fost organizat şi un bogat program artistic. Programul a debutat cu interpretarea Imnului Uniunii Europene şi a Rapsodiei Române de către Corul Filarmonicii de Stat şi orchestra Liceului de Arte din Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !