Oradea, gazda Olimpiadei nationale la Matematica

Reactualizat la:
Oradea, gazda Olimpiadei nationale la Matematica
În cadrul competiţiei se va selecta şi lotul naţional de matematica, care va reprezenta România la concursurile internaţionale.

Oradea va găzdui, pentru prima oară, ediţia din 2011 a Olimpiadei Naţionale de Matematica(clasele VII-XII). Competiţia se va desfăşura în perioada 17-22 aprilie.

La olimpiada de matematica vor participa 550 de elevi din România şi 15 elevi din Republica Moldova. Aceştia vor fi însoţiţi de 50 de profesori. În urbea de pe Crişul Repede vor sosi şi 60 de profesori din comisia centrală. Aceştia vor fi cazaţi la Hotel Continental, în timp ce elevii şi profesorii însoţitori vor primi cazare la Hotelul Sindicatelor din Băile Felix (Padiş).

„Este cea mai mare olimpiada care se desfăşoară în ţară. “Padişul este singura unitate de turism care a acceptat să ne ofere cazarea şi masa la preţul de 50 de lei/zi. Dacă am fi rămas doar cu banii primiţi de la Minister, adică 18, 2 lei/zi pentru fiecare elev, nu ne-am fi descurcat. Am primit de la Consiliul Local suma de 40.000 de lei, iar de la Consiliul Judeţean 80.000 de lei”, a spus inspectorul şcolar general Dorel Luca. 

Bursă în Franţa

Concursul se va desfăşura la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. Pe lângă examenul propriu-zis, elevii vor mai susţine o probă de baraj pentru selectarea lotului naţional care va reprezenta ţara noastră la competiţiile internaţionale de matematică.

În cadrul olimpiadei de matematica va avea loc şi o etapă interviu, organizată de reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti. Aceştia vor selecta olimpici cărora le vor oferi o bursă de studii la o unitate de învăţământ din Franţa. De asemenea, la olimpiada de matematica, reprezentanţii Microsoft le vor prezenta elevilor un soft în domeniul matematicii. Pe tot parcursul concursului, diferite edituri din ţară îşi vor expune cărţile.

Informaţiile privind programul, regulamentul, comisia, situaţia înscrierilor şi alte date referitoare la Olimpiada Naţională de Matematica 2011 (clasele VII-XII) vor putea fi urmărite pe site-ul olimpiadei de matematica: http://mate2011.isjbihor.ro/.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !