Oradea se vrea în elita fashionului

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Oradea se vrea în elita fashionului
© FOTO: Buszlai Adam-Csaba
Așa cum Sibiul, Cluj-Napoca sau Timișoara organizează festivaluri de modă care fac o imagine excelentă acestor orașe, așa a reușit și fashion stylistul Marius Molan să pună Oradea pe harta modei. Intenția sa este ca TFW să crească de la an la an.

A fost prima ediție a Transilvania Fashion Week – TFW. „Trei seri de modă și frumos, trei seri în care am cunoscut oameni noi, frumoși la suflet. Am fost împreună la Cetatea Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Ambasador Oradea.

Am fost împreună MModels Romania, Facultatea de Arte Oradea și mulți, mulți alții! Și mai ales, am fost acolo cu CapAbility, colecția personală de 20 de cape prêt-à-porter, create pentru sezonul toamnă – iarnă 2018/2019. Simbol al puterii, capa a fost de-a lungul timpului când apanajul regilor, când al magicienilor şi super-eroilor.

Dacă la 1750 capa, ca articol vestimentar, simboliza putere prin greutatea şi impozanţa sa, în 1936 devine un element nelipsit al feminităţii prin definirea pe care i-a atribuit-o Elsa Schiaparelli, pentru ca în anul 1970 capa să devină simbol al eleganţei.

Readuc azi capa ca piesă vestimentară sine-qua-non în ţinuta feminină. Purtată cu eleganţă şi feminitate, capa este reinventată în colecţia CapAbility, declinându-se sub forme, croiuri, acorduri cromatice şi materialităţi diverse. Capa devine astfel un element-cheie în moda vestimentară, sinonim cu eleganţa, cu graţia unui chic urban, cu o estetică dinamică şi funcţională totodată”, spunea Olimpia Urdea, coordonator al colecțiilor prezentate în cadrul Festivalului de către studenții de la Arte împreună cu Mihaela Tătulescu, și totodată realizator al colecției CapAbility.

Au fost trei seri menite să aducă Oradea în lumina reflectoarelor, evenimentul debutând cu Gala Tinerilor Designeri de la Facultatea de Arte. Rând pe rând, în Lapidarium din Cetate au defilat manechinele MModels în colecțiile: „Demure” semnată de Melisa Fiț, „Enso” – Andrea Popa, „Romantic Goth” – Cristina Borha și „Asteria” – Daniel Pantea. A doua zi, la Muzeu, în cadrul Galei designerilor din Transilvania, au prezentat Beata Greta Szatmari – „Precious”, Atelier Adina Varga – „Kim On/Off”, V&M Confecții – „Select” și lect. univ. dr. Olimpia Urdea, cu „CapAbilty”. A treia seară a fost Gala galelor.

Atunci s-au stabilit și titlurile de Miss și Mister Transilvania 2018. Andreea Cerniavski, model la MModels Romania, a devenit Miss Transilvania, iar titlul de Mister s-a dus la Timișoara, la Lucian Tudoran. Orădeanul Lucian Pop a devenit Mister Transilvania Fashion, iar Răzvan Ban e Mister Crișana 2018. Nu în cele din urmă, orădeanca Medana Kook este Miss Ardeal.

În cadrul Galei, organizatorul evenimentului, fashion stilistul Marius Molan, ambasador de marcă Miss TV, a adus la Oradea designerul care a îmbrăcat vedete pe covorul roșu la Gala Oscar, pe Mona Felba, dar și pe românca de la care se îmbracă toate vedetele masculine, Adina Buzatu. Cu colecția prezentată la New York a venit designerul italian Nicola D’Errico.

FOTO: Buszlai Adam-Csaba0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !