Orădeanul Ionuţ Cercea, câştigător la Inside Fashion Gala

De Veronica Bursaşiu
Orădeanul Ionuţ Cercea, câştigător la Inside Fashion Gala
Ionuţ Cercea a fost atât câştigătorul publicului, cât şi al juriului de specialitate.

Cel mai mare producător mondial de fermoare, YKK, a decernat în cadrul Inside Fashion Gala, în prezenţa a peste 150 de invitaţi din fashion, design, industria uşoară şi presă, premiile aferente încheierii ”Inside Fashion Competition”, concurs dedicat studenților din anii I și II, de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România.

După ce anul trecut a obţinut premiul III şi premiul publicului, Ionuţ Cercea, student la Facultatea de Arte Oradea, în anul II, a obţinut în acest an premiul I şi premiul publicului. „A fost o decizie în unanimitate a membrilor juriului”, spune profesorul coordonator, universitarul Olimpia Urdea. Preşedintele Juriului Inside Fashion Competition YKK a fost Kei Kagami, nume de referinţă în designul experimental.Designerul şi fondatoarea Murmur, Andreea Badală, un nume de referinţă al modei românesti, ale cărei creaţii sunt purtate de staruri internaţionale precum Beyoncé, Madonna, Lady Gaga sau Kylie Jenner a fost un alt membru al juriului, alături de directorul Artifex, Bernard Cheere l-a invitat pe Ionuţ Cercea la Focşani pentru a se familiariza cu industria modei.

„În concurs au fost 16 finalişti: 10 din Timişoara, 4 din Cluj, 1 din Iaşi şi Ionuţ Cercea din Oradea. Cred că studentul nostru a câştigat datorită conceptului unic, a respectat schiţa, iar transpunerea a fost 100% şi nu în ultimul rând, execuţia a fost impecabilă”, spune profesorul coordonator Olimpia Urdea. Tema concursului, în acest an a fost reinterpretarea costumului de samurai cu ajutorul fermoarelor. „Am ales această denumire-UnI.C, deoarece am vrut să reprezinte în totalitate originalitatea ideii mele, bineînţeles iniţialul transformat într-o manieră proprie.

ionut 3

Există în reprezentarea ținutei pe care am propus-o elemente de forță, energie și vitalitate, caracteristice nobilului războinic samurai, elemente obținute atât constructiv cât și decorativ. Și pentru că am adus în contemporaneitate un costum medieval, ţinuta se descompune, se dezintegrează pe elemente constructive, pentru a scoate la iveală, în cele din urmă, o ținuta street-wear masculină”, explică câştigătorul Ionuţ Cercea.

Ca urmare a faptului că a câştigat această competiţie, orădeanul va petrece trei zile la Paris la Premiere Vision, iar lucrarea sa va fi expusă în cadrul Galei diplomelor absolvenţilor de la Facultatea de Arte. Premiere Vision e locul unde întreaga industria modei se întâlnește 62.000 profesioniștii din industrie din peste 120 de țări se reunesc pentru a împărtăși idei, a face afaceri, şi pentru a construi noi colecții.

Mai mult de 1900 de expozanţi din 57 de țări prezente îşi etalează colecții dezvoltate în strânsă sinergie cu nevoile pieței modei și calendarul industriei de îmbrăcăminte. Cu toate acestea va putea lua contact orădeanul pe parcursul a trei zile. „Mulţumiri doamnelor profesoare coordonatoare şi colaboratoare Olimpia Urdea, Tătulescu Mihaela, Andor Corina, Corina Baciu și doamnei Ildi Herczeg, cărora le dedic aceste premii !”, a spus câştigătorul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !