Orădence la simularea Parlamentului României

Orădence la simularea Parlamentului României
Patru orădence au fost selectate să participe la Simularea Parlamentului României.

În perioada 20-22 noiembrie, Societatea Europeană pentru Justiție în parteneriat cu Societatea Studenților Universitătii București (SSUB), cu sprijinul Universitatii din Bucuresti si al Camerei Deputaţilor, a organizat Simularea Parlamentului României.

Ana Miruna Zaharie, Alexandrina Chelu, Georgiana Daniela Oros și Alexandra Ștefania Putyer sunt orădencele care au fost selectate să participe la această simulare. Zaharie Ana Miruna a fost membră a grupului parlamentar Mișcarea Populară pentru Comisia de muncă, familie și protecțtie socială, Alexandrina Chelu împreună cu Alexandra Ștefania Putyer au fost membre ale grupului UNPR în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, respectiv în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și Georgiana Daniela Oros a activat în cadrul grupului PNL, în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

Pe parcursul celor 3 zile de simulare, ,,deputații’’ au inițiat propuneri legislative, le-au discutat, au adus amendamente în cadrul comisiilor de specialitate, urmând ca în ultima zi să simuleze în plenul parlamentului procedura de vot.

Ana Miruna Zaharie: ,,A fost o experiență foarte bună și utilă; această simulare a respectat întocmai procedurile din Parlamentului României; mă bucur că am fost selectată și că am avut șansa de a exersa modul de inițiere, elaborare, amedare și votare a legilor în cadrul Parlamentului.

Alexandrina Chelu: ,,A fost o experiență frumoasă, în care ne-am pus în locul legiuitorilor, devenind mai responsabili față de societate, dar și mai conștienți de importanța și amploarea sistemului legislativ.’’

Daniela Georgiana Oros: ,,Pentru mine a fost o experienţă inedită, de vreme ce mi-a oferit posibilitatea de a aplica în mod direct cunoştinţele dobândite în anii de studiu, oferindu-mi totodata informaţii utile şi o experienţă reală cu privire la modul de funcţionare a Parlamentului”.

Alexandra Ștefania Putyer: A fost o experință foarte frumoasă. Mă bucur că am avut șansa să mă număr printre cei selectați să participe la acest eveniment, unde am avut posibilitatea de a pune în practică toate cunoștințele teoretice acumulate în facultate.’’

Ana Miruna Zaharie a candidat pentru funcția de Președinte al Camerei Deputaților, Alexandrina Chelu a fost raportor din partea comisiei în care a activat și Georgiana Daniela Oros a inițiat o lege privind agențiile de recrutare.

Inițiativa participanților la această simulare a fost una inovatoare! Tinerii deputați au dorit ca legile să nu fie votate după cum sugereaza grupul parlamentar, ci fiecare să voteze așa cum crede! Ana Miruna Zaharie a fost una dintre inițiatori: ,,Suntem generația tânără și dacă vrem să progresăm trebuie să votăm cu conștiința. O lege trebuie aprobată dacă ea e bună si respinsă dacă ea nu ține cont de exigențele societății. Acestea trebuie să fie criteriile pentru votul în favoarea sau împotriva unei legi.’’0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !