Orădenii au spus ,,DA’’ vieţii

Reactualizat la:
Au mărşăluit pentru viaţă
Au mărşăluit pentru viaţă - © Foto: facebook
Reprezentanţii Bisericilor creştine, autorităţile locale şi locuitorii Oradiei s-au adunat, sâmbătă, pentru a spune un DA vieţii.

Tema Marşului pentru Viaţă din acest an a fost „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie’’. Prin această temă, participanţii şi organizatorii au dorit a transmite lumii că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, şi că familia şi societatea au de câştigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, şi femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

,,Numărul avorturilor este impresionant de mare la ora actuală în România. Ţara noastră este considerată a doua din lume în ceea ce priveşte numărul de avorturi, raportat la populaţia existentă (116,5%), după Rusia. Suntem responsabili fiecare dintre noi. Cred că la acest marş ar trebui să fie toată Oradea prezentă. Şi cred că ar trebui organizat acest marş într-un context în care să le dăm posibilitatea să înţeleagă cât este de imperios necesar să fim aproape de viaţă. Pentru că viaţa este iubire, este creştere, este dăruire.

Creşterea este, după cum arăta şi Noica, devenire, dar creşterea însemnă inclusiv transformarea noastră: a ne deschide ochii şi înţelege cât de importantă este viaţa, care este rolul familiei în societate şi care este rostul şi rolul femeii. Această femeie care este colaboratoare cu Dumnezeu la perpetuarea vieţii. Cât de mult respect trebuie să îi acordăm! Cu câtă deferenţă trebuie să o privim! Cu cât de multă iubire trebuie să ne îndreptăm gândul, inima şi sufletul către femeia zilelor noastre. Avem aceste responsabilităţi, avem această chemare’’, a arătat în cuvântul său episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea.

În apărarea vieţii, alături de episcopul greco catolic de Oradea au mai luat cuvântul: Preasfinţia Sa, Episcop Sofronie Drincec din partea Episcopiei Ortodoxe de Oradea, Pastor Cornel Caba – vicepreşedinte al Federaţiei Bisericilor Creştine Autonome din Români, Pastor Radu Pavel – Comunitatea Penticostală din Oradea, Pastor Viorel Ile – Comunitatea Baptistă din Oradea, deputatul Florica Cherecheş, Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei, viceprimarul Huszar Istvan, precum şi membrii comitetului de organizare al Marşului pentru viaţă.

,,Viaţa este un dar de la Dumnezeu de accea trebuie apărată!’’, aceasta este cocluzia tuturor participanţilor la marş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !