Orădenii sunt chemaţi să intre în Cartea Recordurilor pentru un scop nobil

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
4Comentarii
Orădenii sunt chemaţi să intre în Cartea Recordurilor pentru un scop nobil
Urgentiştii îi cheamă pe orădeni sâmbătă, în Piaţa Unirii, la Lansarea Imnului Vieţii.

Pompierii, dar şi angajaţii de la Ambulanţa Bihor, Poliţie şi Jandarmerie, sunt primii care au anunţat că participă la un eveniment ce se doreşte a intra în Cartea Recordurilor. Tot ei sunt primii care cheamă oamenii să li se alăture pentru a ajuta la creşterea numărului de donatori de sânge.

4imnul-vietii1

 

Joi, 150 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea şi de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au anunţat deja că vor fi prezenți în Piaţa Unirii mâine, 17 decembrie, la ora 18:00, la evenimentul organizat de Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor şi de Societatea de Medicină Transfuzională Karl Landsteiner, în scopul salvării de vieţi omeneşti.

450 ml de sânge salvează trei vieţi

Potrivit pompierilor, proiectul „Lansarea Imnului Vieţii” urmăreşte promovarea unei atitudini altruiste şi profund umanitare în rândul comunităţii, prin sensibilizarea cetăţenilor cu privire la donarea de sânge, ca posibilitate concretă şi accesibilă oricărei persoane sănătoase de a-şi salva semenii (potrivit specialiştilor în domeniu, o cantitate de 450 ml de sânge, care se donează în doar 8-10 minute, salvează trei vieţi).

4imnul-vietii-pompieri-2

În trei locaţii

Evenimentul va debuta în trei locaţii: campusul Universității din Oradea, Statuia soldatului necunoscut (Parcul 1 Decembrie) și Colegiul Național „Iosif Vulcan” (str. Jean Calvin). De la sediul Universităţii Oradea, sute de studenţi coordonaţi şi conduşi de doamna conf. dr. Olivia Ligia Burtă vor porni în „Marşul Inimii” spre Piaţa Unirii, pe traseu alăturându-li-se plutoanele de pompieri militari, cetăţeni şi angajaţi ai altor instituţii care, odată ajunşi la destinaţie (unde vor sosi şi coloanele ce vor pleca din Parcul 1 Decembrie şi de pe strada Jean Calvin şi unde sunt aşteptaţi toţi bihorenii care doresc să susţină viaţa), vor intona, alături de corurile pregătite, „Imnul Vieţii”. Dacă se vor strânge 4.000 de oameni, evenimentul are şanse să intre în Cartea Recordurilor.

Într-un comunicat de presă, pompierii au transmis, subliniind cu litere îngroşate îndemnul către populaţie: „Pompierii militari le adresează bihorenilor invitaţia de a fi parte din acest proiect inedit organizat de Centrul de Transfuzie şi dedicat salvării de vieţi omeneşti, participând, alături de organizatori, parteneri şi colaboratori, la „Lansarea Imnului Vieţii”.

4imnul-vietii

Un proiect de suflet, pentru recunoașterea donatorului de sânge ca un model de altruism, spirit civic și comunitar!! Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, alături de Societatea Națională de Medicină Transfuzională Karl Landsteiner, îi invită pe toți cei care rezonează cu această inițiativă la intonarea Imnului Vieții, într-o atmosferă specială de sărbătoare.

Cum acest moment este fără precedent, la nivel național (și nu numai) s-a aplicat pentru înscrierea evenimentului în Cartea Recordurilor! Pentru reușita și recunoașterea evenimentului este nevoie să fim în număr de 4.000 de oameni reali în Piața Unirii, și virtuali – în număr nelimitat – în momentul intonării Imnului Vieții. Partenerii și detaliile organizatorice ale evenimentului vor fi prezentate în curând.

4imnul-vietii-pompieri-14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor