Padis sub asaltul ilegalistilor?!

De Călin Corpaş
5Comentarii
Ţăruşi bătuţi pentru o posibilă construcţie în Padiş, într-o zonă de conservare specială Foto: Clubul Ecologic Transilvania
Ţăruşi bătuţi pentru o posibilă construcţie în Padiş, într-o zonă de conservare specială Foto: Clubul Ecologic Transilvania
Clubul Ecologic Transilvania din Cluj ne-a sesizat un aspect îngrijorător din zona protejată Padis.

Este vorba despre ceea ce pare a fi o viitoare construcţie. „Vă sesizăm faptul că în zona preconizatei și mult mediatizatei «pârtii de schi» din zona Padiș se pun bazele unei viitoare construcții, despre a cărei legalitate ne punem semne serioase de întrebare, aflându-se în Zona de Conservare Specială a Parcului Natural Apuseni, în apropierea Molhașurilor de la Izbuce. Ne exprimăm temerea că astfel de acțiuni vor conduce la distrugerea iremediabilă a zonei. Sperăm totodată că instituțiile abilitate în aplicarea și respectarea legilor vor acționa prompt pentru stoparea acestei inițiative și pedepsirea celor vinovați”, ne-au transmis ecologiştii din Cluj-Napoca.

Nedumerirea autorităţilor

Am contactat Primăria comunei Budureasa, din a cărei teritoriu administrativ-teritorial face parte şi platoul Padis. Am întrebat secretarul comunei, pe Felicia Viorica Bustea, dacă există autorizaţie pentru o asemenea construcţie/acţiune. „Nu am dat autorizaţie de construcţie”, a reacţionat secretarul comunei, care nu părea a fi la curent cu localizarea Molhaşurilor de la Izbuce. Felicia Bustea ne-a transmis apoi că dacă respectiva construcţie se află în intravilan, atunci emiterea autorizaţiei de construcţie cădea în competenţa Primăriei Budureasa, iar dacă e în extravilan, atunci Consiliul Judeţean era cel chemat să dea autorizaţia de construcţie. „Mai mult nu ştiu”, s-a limitat să ne spună secretarul comunei.

JB a sesizat şi Consiliul Judeţean despre această problemă. Şeful de cabinet al preşedintelui Popa, Cristian Bodea, ne-a transmis punctul de vedere al Arhitectului Şef al Judeţului, Maria Simon.

„Astăzi (luni – n.r.) am primit şi eu această sesizare. Noi nu am autorizat nimic în zonă, iar după poze par să fie nişte ţăruşi care nu sunt construcţii. Vom trimite o sesizare la Primaria administraţiei locale Budureasa pentru a lua măsurile legale”, se arată în comunicarea arhitectului-şef de la Consiliului Judeţean. Întrebat, la rându-i, pe această temă, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a părut să nu ştie despre ce e vorba, dar a susţinut că se va interesa.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor