bihon.ro Web analytics

Padis sub asaltul ilegalistilor?!

Reactualizat la:
Clubul Ecologic Transilvania din Cluj ne-a sesizat un aspect îngrijorător din zona protejată Padis.
Scris de Călin Corpaş - Clubul Ecologic Transilvania din Cluj ne-a sesizat un aspect îngrijorător din zona protejată Padis.

Este vorba despre ceea ce pare a fi o viitoare construcţie. „Vă sesizăm faptul că în zona preconizatei și mult mediatizatei «pârtii de schi» din zona Padiș se pun bazele unei viitoare construcții, despre a cărei legalitate ne punem semne serioase de întrebare, aflându-se în Zona de Conservare Specială a Parcului Natural Apuseni, în apropierea Molhașurilor de la Izbuce. Ne exprimăm temerea că astfel de acțiuni vor conduce la distrugerea iremediabilă a zonei. Sperăm totodată că instituțiile abilitate în aplicarea și respectarea legilor vor acționa prompt pentru stoparea acestei inițiative și pedepsirea celor vinovați”, ne-au transmis ecologiştii din Cluj-Napoca.

Nedumerirea autorităţilor

Am contactat Primăria comunei Budureasa, din a cărei teritoriu administrativ-teritorial face parte şi platoul Padis. Am întrebat secretarul comunei, pe Felicia Viorica Bustea, dacă există autorizaţie pentru o asemenea construcţie/acţiune. „Nu am dat autorizaţie de construcţie”, a reacţionat secretarul comunei, care nu părea a fi la curent cu localizarea Molhaşurilor de la Izbuce. Felicia Bustea ne-a transmis apoi că dacă respectiva construcţie se află în intravilan, atunci emiterea autorizaţiei de construcţie cădea în competenţa Primăriei Budureasa, iar dacă e în extravilan, atunci Consiliul Judeţean era cel chemat să dea autorizaţia de construcţie. „Mai mult nu ştiu”, s-a limitat să ne spună secretarul comunei.

JB a sesizat şi Consiliul Judeţean despre această problemă. Şeful de cabinet al preşedintelui Popa, Cristian Bodea, ne-a transmis punctul de vedere al Arhitectului Şef al Judeţului, Maria Simon.

„Astăzi (luni – n.r.) am primit şi eu această sesizare. Noi nu am autorizat nimic în zonă, iar după poze par să fie nişte ţăruşi care nu sunt construcţii. Vom trimite o sesizare la Primaria administraţiei locale Budureasa pentru a lua măsurile legale”, se arată în comunicarea arhitectului-şef de la Consiliului Judeţean. Întrebat, la rându-i, pe această temă, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a părut să nu ştie despre ce e vorba, dar a susţinut că se va interesa.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tronsonul de autostradă Biharia - Chiribiș, motiv de dispută între constructor și CNAIR
  Situația lucrărilor pe porțiunea de autostradă din Bihor este incertă, după ce au apărut neînțelereri între constructor și autorități. 1

  România

  Orădeanca Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei
  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”. 9

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.