Pana la 40.000 de euro pentru tinerii fermieri

Pana la 40.000 de euro pentru tinerii fermieri
13 ianuarie, termenul limită de depunere a proiectelor în cadul Măsurii 112.

În perioada 28 noiembrie 2010 – 13 ianuarie 2012, pot fi solicitate fonduri nerambursabileîn cadrul Măsurii 112-Instalarea tinerilor fermieri.

Până în prezent la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor au fost depuse 51 de dosare care solicită finanţare. Reprezentanţii instituţiei spun că se aşteapta, la fel ca şi în cadul sesiunilor precedente, ca numărul dosarelor depuse să crescă în ultima spătămână de depuneri.

Fondurile nerambursabile alocate pentru această sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 112 sunt de 50 de milioane de euro.

„Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiune minimă de 6 UDE. În cazul extinderii exploataţiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creşte cu 4.000 euro/1 UDE, dar nu va putea depăşi 40.000 euro/exploataţie”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Aceste plafoane de finanțare sunt eligibile sub rezerva aprobării ulterioare a Comisiei Europene.

Bani

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finanţării nerambursabile este acela al acordării unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat în două tranşe de plată. Prima tranşă, într-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua tranşă va fi de 40% din totalul sprijinului.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE, este situată pe teritoriul ţării şi este înregistrată în Registrul unic de identificare – APIA şi Registrul agricol.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !