Parc şi terenuri de sport în Rogerius

De Cristina Ghilea
În Rogerius se schimbă peisajul vizibil dinspre Podul Th. Neş
În Rogerius se schimbă peisajul vizibil dinspre Podul Th. Neş
Promisa amenajare de locuri de parcare pe Milcovului mai întârzie, pe terenul vizat, proprietatea CFR, sunt garaje ale căror contracte de închiriere nu au expirat încă.

Lucrările derulate în Rogerius, de-a lungul căii ferate din zona Ştefan cel Mare, schimbă peisajul vizibil de pe Podul Theodor Neş. Terenul cuprins între strada Martin Anderson Nexo și calea ferată a fost curățat și adus la același nivel cu strada.

Acest perimetru e prins într-un proiect care are în vedere amenajarea unui loc de joacă pentru copii, prevăzut cu alei și trotuare, precum și amenajarea unui teren de minifotbal. De asemenea, se are în vedere plantarea de arbori, iar în final se vor monta bănci de odihnă și coșuri de gunoi.

„Aici am asfaltat recent trei străzi: strada Martin Anderson Nexo, strada Lăcrimioarelor și strada Caraiman. Cele trei străzi au fost modernizate total, lucrările având o valoare de aproximativ 900.000 de euro fără TVA, iar acum lucrăm la această zonă verde, care înainte era o zonă neîntreținută, plină de bălării. Am făcut un gard de protecție la limita cu calea ferată, pentru a-i proteja pe cei care vor folosi acest spațiu verde.

În prezent se lucrează la un teren de sport împrejmuit pentru copiii din zonă, iar lângă terenul de sport se va amenaja o zonă verde înspre Podul Theodor Neș, în care se va face o alee pietonală, iar la toamnă vor fi plantări de arbori și se va însămânța gazon, în așa fel încât această zonă să-și schimbe total aspectul. Lucrările sunt realizate de firma Drumuri Orășenești SA, în baza acordului-cadru de întreținere și reparații drumuri și străzi și se vor termina aproximativ într-o lună”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Spre blocuri şi case, terenul de sport va fi mărginit de un gard înalt de cinci metri, pentru a le proteja de eventualele mingi rătăcite. Terenul va putea fi folosit de riverani fără orar sau alte limitări, după modelul terenurilor de sport amenajate în zona străzii Ion Bogdan.

Un perpetuum „va urma”

Promisiunea amenajării de locuri de parcare pe strada Milcovului, pe terenul paralel cu calea ferată, a împlinit deja vreo trei ani şi e tot la stadiul de vorbă. Terenul este ocupat acum de garaje construite pe teren închiriat de la CFR dar fără autorizaţii de construre, după cum a mai spus vicele Birta, încă din 2016.

Primăria a mai încercat să-i forţeze pe proprietari să le dărâme singuri, llipind somaţii pe ameninţări pe uşile garajelor, dar fără rezultat. Viceprimarul Birta spune, acum, că proiectul reamenajării străzii Milcovului cu locuri de parcare şi spaţii verzi între blocuri e în aşteptare – CFR a transmis că va preda terenul municipalităţii după ce expiră contractele de închiriere a terenurilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !