Parcarea si tenisul vor coabita

De Gavril Nutiu
7Comentarii
Directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi şi viceprimarul Mircea Mălan
Directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi şi viceprimarul Mircea Mălan
Îndelung contestatul proiect al Primăriei de a construi o parcare auto în incinta bazei sportive Voinţa pare să se apropie de un happy-end. Parcarea va fi construită, dar baza sportivă nu va dispărea, urmând să fie modernizată.

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat azi proiectul dorit de Primărie, precum şi planul urbanistic zonal.

„Scopul acestei acţiuni este de a rezolva problema parcărilor auto din zona centrului, dar şi de a păstra şi îmbunătăţi baza sportivă care există în acest loc. Noi nu am intenţionat să dezafectăm baza sportivă Voinţa, pentru că legea nu ne-ar permite acest lucru, fără a construi una similară în altă locaţie. Sperăm că soluţia propusă de Primărie este una optimă, modernă”, a explicat Micea Mălan.

Conform proiectului, în partea din Str. Gheorghe Bariţiu va fi construită o parcare supraterană cu două nivele, deasupra căreia vor fi amenajate două terenuri de tenis. Tot aici se va ridica o clădire administrativă. Parcarea va avea 301 locuri pentru autoturisme şi 20 pentru motociclete. În partea centrală vor fi amenajate două terenuri de tenis prevăzute cu tribune, precum şi alte trei, care iarna vor fi transformate în patinoar.

©

Tot iarna, unele terenuri vor fi incluse în baloane cu aer cald, pentru continuarea activităţii şi în anotimpul rece. În partea din Str. Academiei se va construi o clădire multifuncţională cu săli de sport pentru tenis de masă, squash şi şah, precum şi o cafenea. De asemenea, se va mai amenaja o parcare auto cu 22 de locuri pentru angajaţi.

Fonduri europene

Primăria intenţionează să atragă fonduri europene pentru finanţarea întregii lucrări. „În cazul în care nu se va reuşi atragerea de fonduri europene, vom încerca să finanţăm proiectul din resurse proprii. Încă nu putem aprecia sumele necesare totale, se va face studiul de fezabilitate şi abia atunci vom putea înainta o cifră”, a afirmat viceprimarul Mircea Mălan.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că baza sportivă de aici nu va dispărea. Sigur, vom pierde trei terenuri de tenis, plus cel de antrenament, dar acest lucru poate fi considerat un tribut plătit pentru modernizarea bazei. Era păcat ca această bază, una dintre cele mai vechi din oraş, să dispară”, a declarat Mircea Drăgoi, directorul CS Voinţa.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor