Parcări trasate peste… Codul Rutier!

Parcări trasate peste… Codul Rutier!
Mai multe locuri de parcare din Oradea au fost trasate chiar în intersecţii sau în imediata apropiere a trecerilor de pietoni.

Efortul Primăriei de a amenaja cât mai multe locuri de parcare taxabile în oraş a condus la o serie de anomalii. Municipiul abundă de locuri de parcare marcate în imediata proximitate a trecerilor de pietoni sau în intersecţii. Un bun exemplu în acest sens sunt locurile de parcare amenajate chiar în faţa Primăriei, în plină intersecţie şi lângă trecerea de pietoni.

De la 25 la sub 5…

În Codul Rutier, la articolul 142, la alinatul e) se specifică că „pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi dupa acestea se interzice oprirea voluntară a vehiculelor”. Apoi, alineatul f) prevede că „în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 de metri de colţul intersecţiei se interzice oprirea, staţionarea şi parcarea”. Oradea este, însă, plină de parcări amplasate la mai puţin de cinci metri de la trecerea de pietoni sau în intersecţii.

Iată câteva locaţii cu locuri de parcare amenajate contrar prevederilor din legislaţia rutieră: intersecţia bulevardelor Dacia cu Decebal, intersecţia străzii Cuza Vodă cu Bdul Decebal şi a străzilor Iuliu Maniu cu Micu Klein, Ady Endre cu Malului sau pe aleea Gojdu de pe malul Crişului, de lângă Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. De asemenea, asemenea locuri de parcare au fost amenajate pe strada Independenţei, lângă nou-creata „zebră-movilă” de vizavi de Parcul 1 Decembrie, precum şi pe străzile Nicolae Jiga, Corneliu Coposu şi în Calea Aradului.

Aviz Poliţiei

Cu toate acestea, atât şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), chestorul Liviu Popa, cât şi şeful Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR), comisarul-şef Valentin Pănescu transmit că toate locurile de parcare propuse de către Primărie au primit şi avizul Poliţiei.

„Toate au aviz. În general, nu s-au făcut fără aviz. Eu nu zic că nu e posibil să fie. Dar nu s-au făcut. Din punctul meu de vedere, toate parcările sunt cu aviz şi sunt în regulă”, ne-a declarat Valentin Pănescu. Chestorul Liviu Popa spune acelaşi lucru. „Tot ce e în Oradea are avizul Poliţiei Rutiere. La toate avizările au fost băieţii în teren. Trebuie remarcat faptul că în materie de rutier, în general, Oradea este apreciat ca fiind cel mai bine marcat municipiu din România”, asigură şeful Poliţiei bihorene…11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor