Pas spre marea investiţie

Pas spre marea investiţie
CARANSEBEŞ – Întruniţi în şedinţă ordinară în această săptămână, membrii legislativului local au aprobat, în unanimitate, scoaterea la licitaţie publică în vederea vânzării a unei suprafeţe de teren de 67.500 m.p., situată în zona Caromet, la solicitarea unei firme interesate de producerea de piese şi accesorii auto.

Pentru a fi scoasă la licitaţie, parcela a fost dezmembrată şi trecută din domeniul public în domeniul privat al municipiului.

Vor să cumpere…

Consilierii au mai aprobat şi trecerea acestei suprafeţe de teren din extravilan în intravilanul municipiului, precum şi caietul de sarcini pentru licitaţia publică. Întreprinzătorul intersat de acest teren ar urma să realizeze o investiţie de 20 de milioane de euro şi să creeze circa 400 de noi locuri de muncă.

Interesant este faptul că investitorul nu a dorit să beneficieze de terenurile puse la dispoziţie de administraţie pentru cei care doresc să demareze afaceri în Caransebeş, parcele pentru care există o serie de facilităţi. Pentru a fi siguri de terenul pe care îşi derulează investiţia, reprezentanţii firmei au solicitat cumpărarea respectivului spaţiu.

La licitaţie, care se va organiza în luna februarie a.c., preţul de pornire va fi de 2 euro/m.p., preţul mediu de vânzare în zonă, ceea ce ar însemna că întreaga suprafaţă ar valora, la acest preţ, 135.000 de euro. Ofertantul va depune o garanţie de participare în valoare de 45.600 de lei, pe care o va pierde dacă îşi retrage oferta înainte de desemnarea câştigătorului licitaţiei.

Obligaţiile părţilor

Conform caietului de sarcini, vânzătorul terenului, adică municipalitatea, are obligaţia de a amenaja un drum de acces preliminar, până la 28 februarie 2007 şi de a finaliza drumul de acces la D.N.6 până la 30 iunie 2007.

Cumpărătorul va avea obligaţia să realizaze o investiţie de minim 10 milioane de euro şi să asigure cel puţin 100 de locuri de muncă. De asemenea, câştigătorul licitaţiei va trebui să achite preţul terenului în maxim 15 zile de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !