Patria et honor la Liceul „Aurel Lazăr”

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Patria et honor la Liceul „Aurel Lazăr”
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și Şcoala de pregătire a Agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, au lansat ieri proiectul local „Patria et honor”. Un proiect de educaţie civică, orientare profesională şi educaţie interculturală adresat elevilor liceului.

Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Liliana Ardelean şi comisarul șef de poliție Ioana Bordeianu. Echipa de proiect fiind formată din prof. Floarea Gavra şi Nicoleta Elena Blaj, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”.

Proiectul este destinat celor care doresc să cunoască viața elevului și a polițistului de frontieră prin participarea la o serie de activități care facilitează contactul direct cu aceștia, cu mediul în care își desfășoară activitatea. Tematica activităților abordate fiind legate de specializările studiate în școlile de pregătire a agenților, oportunități în carieră, tipurile de graniță existente pe teritoriul României, legislația aferentă, tipuri de delicte și modalități de prevenire și combatere a acestora.

În cadrul dezbaterii inițiatorii proiectului s-a asigurat de diversitatea acestuia prin îmbinarea activităților de tip teoretic (prezentări, studiu de caz, vizionare de filme) cu cele practice (demonstrații, joc de rol, excursii de studiu), stimulându-se astfel interesul elevilor participanți. Diseminarea activităților realizate se va concretiza prin crearea unei platforme de comunicare de tip blog.

Este de menționat faptul că deprinderile de comunicare într-o limbă străină și cunoștințele de TIC și-au dovedit necesitatea ca instrument de realizare a activităților și de diseminare, respectiv promovare a acestora. În subsidiar, s-a urmărit dezvoltarea unei anumite laturi a personalității elevului care au vizat spiritul civic, patriotismul și toleranța, coordonate necesare în formarea profesională a unui cadru militar responsabil pentru viața și libertatea semenilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !