Patru „burse” judeţene în cadrul CEO

De Dan Birta
Alina Popa şi Békési Csaba FOTO: DAN BIRTA
Alina Popa şi Békési Csaba FOTO: DAN BIRTA
Bihorenii vor putea să-şi găsească de lucru în patru „burse” organizate în luna septembrie în cadrul unui proiect.


AJOFM Bihor, în parteneriat cu Active Job Consulting, lider de proiect, va organiza în cursul lunii septembrie 2015 patru burse ale locurilor de muncă în patru oraşe din judeţul Bihor. Bursele vor fi organizate în cadrul proiectului „CEO – Centru de Excelenţă în Ospitalitate”.

Rezultatele la zi ale proiectului au fost prezentate de Luminiţa Popa, managerul Active Job Consulting şi de Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

„Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resursei umane din mediul rural, prin calificarea , recalificarea, specilaizarea şi perfecţionarea, pe baza unor programe specifice, a unui număr de 1.250 de persoane din mediul rural, din cinci regiuni de dezvoltare, urmărind facilitarea accesului acestora la ocupare în activităţi non-agricole, cu accent pe industria ospitalităţii”, a declarat Luminiţa Popa.

Cursuri

Prin proiect se oferă cursuri de cameristă, ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar, bucătar-şef, administrator pensiune turistică, barman-preparator, tehnician activităţi de agroturism montan, şef de sală, instructor/formator în turism, competenţe antreprenoriale în turism şi agroturism. O parte dintre cursanţi au posibilitatea de a urma şi cursurile de limbă engleză pentru turism, competenţe informatice specifice pentru turism, relaţii publice şi de comunicare.

De asemenea, prin proiect se oferă şi programe de formare profesională pentru 50 de manageri din zona rurală, prin cursuri acreditate de Managementul Resurselor Umane şi Competenţe sociale şi civice.

„Până la data de 4 septembrie 2015, în proiectul CEO au urmat cursuri de calificare, specializare şi perfecţionare un număr de 1.146 de cursanţi. Dintre aceştia, 807 sunt femei şi 339 bărbaţi”, a subliniat Luminiţa Popa.

Burse

Directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, a completat cele spuse de managerul Active Job, anunţând organizarea a patru burse ale locurilor de muncă în patru oraşe din judeţ, în cadrul aceluiaşi proiect. „Bursele vor fi organizate la Beiuş, în 10 septembrie, la Marghita în 11 septembrie, la Aleşd în 17 septembrie şi la Salonta în 18 septembrie”, a informat directorul executiv al AJOFM Bihor.

La acestea se adaugă şi „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, ce va fi organizată în 25 septembrie la Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !