Patru pentru un scaun

Demiterea întregii conduceri a Spitalului Judetean nu a fost fãcutã încã oficial. La Directia de Sãnãtate Publicã se asteaptã din moment în moment sã soseascã decizia de destituire a directorului Aurel Babes si a colegilor sãi din Comitetul director.

Directorul Babes pare surprins de decizia ministrului Sãnãtãtii, pentru cã unitatea pe care o conduce „merge bine”. Dovadã, spune medicul, sunt rapoartele celor patru mari controale fãcute de-a lungul anului de Curtea de Conturi, comisia de audit a Directiei de Sãnãtate Publicã, si cele de la Ministerul Sãnãtãtii. Diabetologul Babes sustine cã nu stie ce motivatie ar avea destituirea lui, dacã e politicã sau nu. În schimb, spune cã nu e membru PSD si cã nu a preluat conducerea Spitalului Judetean pe relatii politice ci pe bazã de concurs. Doctorul Babes a spus cã oricum nu pãrãseste corabia pânã când nu primeste actele în cauzã. „Nu pãrãsesc transeul asa… O comandã nu se lasã de izbeliste, trebuie predatã gestiunea, sunt multe de fãcut. Dar sã vinã actele. Am auzit de la televizor dar în scris nu am primit nimic”, a spus medicul care continuã sã-si desfãsoare încã activitatea de director pânã va primi decizia de destituire.

Totusi, din 1989 încoace, majoritatea medicilor care s-au perindat în fruntea unitãtilor sanitare din Bihor au fost numiti politic, concursurile la care au participat fiind doar de paravan. De aceea, în lumea medicalo-politicã se vehiculeazã deja numele unor medici, pretendenti la scaunul de director general al Judeteanului. Toti ar fi membri sau simpatizanti ai Partidului National Liberal si angajati ai Spitalului Judetean: Popa Amorin (diabetolog), Popa Cornel (ortoped), Cãlin Hozan (ortoped) si Nelu Maghiar (SMURD).

Numirea unei conduceri interimare va fi însã decisã tot în Capitalã, astfel încât la DSP Bihor se asteaptã si hârtia cu numele celor care vor lua locul colegilor din actuala conducere.

Doctorul Babes face parte dintre cei 15 directori de spitale destituiti în weekend de ministrul Sãnãtãtii, din cauza unor nereguli de management. Jurnal Bihorean a informat anul acesta de mai multe ori ca exista inten’ii de destituire a doctorului Babe, din partea PNL. Nici una nu a fost pana acum pusa in aplicare.

Otilia Sandor