Pe bază de programare

De Otilia Șandor
Pe bază de programare
Screeningul pentru depistarea cancerului de col uterin ce se derulează la Spitalul Pelican se realizează pe bază de programare telefonică, la nr. tel: 0259.444444.

Amintim că această campanie, demarată în septembrie 2012 şi cu mai multe sincope de natură financiară din partea organizatorului (Ministerul Sănătăţii) vizează reducerea mortalităţii şi morbidităţii în rândul reprezentantelor sexului frumos şi este derulat în Bihor la două unităţi medicale: Spitalul Judeţean şi Spitalul Pelican.

Orice femeie între 25 – 64 ani poate beneficia de testul Babeş Papanicolau în mod gratuit. Pentru a ajunge să îşi facă testul, femeile trebuie să se prezinte la medicul de familie, care le îndrumă spre unul dintre cele două spitale orădene avizate să deruleze acest program.

Celora care întrunesc condiţiile pentru a fi beneficiare ale campaniei, pe bază de programare, li se vor recolta probe biologice la Spitalul Pelican de pe str. C. Coposu zilnic de la orele 8.00-21.00 sau la Ambulatoriul din Nufărul, pe str. C. Nottara, de luni până vineri, între orele 8:00 – 20:00.

Ultimele informaţii centralizate indică faptul că de la debutul campaniei şi până acum, peste 5000 de bihorence şi-au făcut aici testul.

Conform informaţiilor JB, în Bihor sunt 166.393 de doamne şi domnişoare cu vârsta între 25 – 64 de ani, eligibile pentru screeningul naţional gratuit. Dintre acestea, 111.317 locuiesc în mediul urban, 55.076 sunt din mediul rural şi anual 33.279 ar trebui să îşi facă acest test.

De reţinut că femeile depistate cu leziuni oncologice la colul uterin sunt imediat trimise la analize de specialitate, iar apoi puse sub tratament. Importanţa screeningului derivă din faptul că, depistat în stadiu incipient, cancerul de col uterin este vindecabil.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !