Pelerinaj la Manastirea Maica Domnului

De Crina Dobocan
Pelerinaj la Manastirea Maica Domnului
Pe 15 august, credincioşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfântă Mărie Mare.

Cu această ocazie, Mănăstirea Franciscană ,,Maica Domnului’’ din Rogerius îşi sărbătoreşte hramul. Pelerini din tara, din Oradea şi din judeţ sunt aşteptaţi aici pentru a se ruga şi pentru a se închina Maicii Domnului. Programul hramului începe pe 14 august, cu Paraclisul Maicii Domnului, şi culminerază cu Liturghia Arhierească de pe 15 august şi cu predica susţinută de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Procesiune prin oraş

Orădenii au ocazia să atingă Statuia Maicii Domnului de la Fatima şi să participe la o frumoasă procesiune cu statuia prin oraş, în timpul căreia se vor cânta versuri mariane şi se vor rosti rugăciuni. Procesiunea se va desfăşura pe traseul Corneliu Coposu- Olimpiadei – Şirul Canonicilor – Spartacus.

,,Sărbătoarea religioasă este organizată anual, din anul 1994, când s-a sfinţit Mănăstirea, la ea fiind aşteptaţi tot cei care îşi doresc câteva momente de rugăciune, reculegere şi tihnă sufletească. Procesiunea cu Statuia de la Fatima o organizăm de trei ani, pentru că Fecioara Maria a fost declarată patroana Oradiei. Ne-am gândit să organizăm această procesiune, pentru a cere binecuvântare asupra oraşului nostru’’, ne-a declarat părintele paroh Mihai Vătămănelu, cel care se ocupă de organizarea acestui eveniment. 

 

Fact box:

Program:

Marţi, 14 august

17:00 – Paraclisul Maicii Domnului

18:00 – Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului

19 :15 – Sfântul Rozariu, procesiune prin oraş, cu statuia Maicii Domnului de la Fatima

20 :45 – Calea Crucii

22 :00 – Sfânta Liturghie, urmată de procesiune în jurul Bisericii cu statuia Maicii Domnului şi lumânări aprinse

Miercuri, 15 august

00 :00 – Adoraţie Euharistică

01 :00 – Sfântul Rozariu

02 :00-06 :00 – Adoraţie personală (va fi expus Sfântul Sacrament)

06 :00 – Sfânta Liturghie

07 :00 – Sfântul Rozariu

08 :00 – Sfânta Liturghie

10:00 – Liturghie Arhierească şi procesiune în jurul Bisericii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !