Pelerinaj pe jos de la Simleu Silvaniei la Sighet

De Crina Dobocan
2Comentarii
Pelerinajul a devenit o tradiţie pentru Biserica Greco-Catolică
Pelerinajul a devenit o tradiţie pentru Biserica Greco-Catolică
Tinerii şi toţi cei care au puterea de a parcurge pe jos 165 de kilometri sunt invitaţi să se înscrie la un pelerinaj de la Şimleu Silvaniei la Sighetu Marmaţiei.

Demersul religios se va desfăşura în perioada 22 august – 1 septembrie 2012, fiind organizat de Episcopia Greco-Catolică din Oradea şi Congregaţia „Don Orione”.

La pelerinaj pot să ia parte cei care au împlinit vârsta de 14 ani şi care doresc să trăiască un moment de rugăciune şi jertfă în memoria episcopilor martiri.

„Pelerinajul este un drum, dar nu ca oricare altul. Este un drum de credinţă, de convertire, de rugăciune şi de jertfă. De aceea, cei care doresc să ni se alăture trebuie să se înarmeze cu credinţă, răbdare, dragoste, modestie, sobrietate şi să aibă condiţie fizică, încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată. Se va dormi în şuri ori în case, acolo unde este posibil. Astfel că cei care vor să participe la pelerinaj trebuie să-şi ia un sac de dormit sau o pătură şi să aibă la ei bani necesari pentru cheltuielile de pelerinaj. Este necesară de asemenea adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie”, anunţă părintele Florian Gui, vicarul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, iniţiatorul acestui eveniment.

Omagiu episcopilor martiri

Organizatorii precizează că responsabilitatea morală, disciplinară şi de sănătate aparţine fiecărui pelerin.

Înscrierile se fac, până în 20 august, la Comunitatea „Don Orione” din Oradea, persoane de contact părintele Florian Gui (tel. 0766.533.352 sau 0745.616.772) şi părintele Mihai Fechetă (0766.585.384), sau pe grupul de discuţie: toti_suntem_pelerini@yahoogroups.com. Pelerinajul este şi un omagiu adus episcopilor martiri, care şi-au pierdut viaţa în închisoarea de la Sighetu Marmaţiei.

„Scopul pelerinajului este beatificarea episcopilor martiri, morţi în închisoarea de la Sighet. Acest pelerinaj reface o parte din drumul pe care l-au parcurs episcopii martiri, duşi în secret de autorităţile comuniste. Prin acest pelerinaj noi împlinim ceea ce a spus Cristos: «Ceea ce aţi făcut în secret, se va vesti de pe acoperişurile caselor»”, a explicat părintele Florian Gui.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor