Pentru micii supravietuitori oncologici

Pentru micii supravietuitori oncologici
Copiii care au suferit de cancer la Spitalul Curteanu şi, după tratament, s-au făcut bine şi au fost vindecaţi, vor fi sărbătoriţi şi anul acesta.

Cadrele medicale de la Spitalul Curteanu, membri ai fundaţiei /Protejaţi copiii) unităţii medicale pregătesc deja Ziua Internaţională a Copilului, zi celebrată anual la 14 februarie.

Evenimentul însă va fi organizat în data de 11 februarie, la Lotus Center. Locaţia a fost stabilită în funcţie de doleanţele primilor pacienţi, ajunşi deja tineri adulţi, dar şi pentru că în anii precedenţi, această zi se adresa mai mult copiilor oncologici minori (cu actori, clovni, jucării etc).

Secţia de oncologie pediatrică funcţionează la Oradea de 15 ani şi de atunci, circa 120 de copii au fost aici trataţi. Cadrele medicale s-au perfecţionat, tratează copiii pe bază de protocoale internaţionale, în condiţii bune, iar rezultatele nu au întârziat să apară: în jur de 70 de copii ce au suferit de cancer (leucemie) s-au refăcut, mulţi dintre ei fiind şi declaraţi vindecaţi.

De circa zece ani, medicii şi asistentele încearcă să aducă micilor lor pacienţi, speranţă, putere dar şi recompensă pentru stoicismul cu care acceptă tratamentele dure dar salvatoare. De aceea, în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului Oncologic, absolut toţi copiii care au fost în tratament la Spitalul Curteanu sunt invitaţii medicilor şi asistentelor.

Pentru foştii pacienţi, această întâlnire anuală cu doctorii este o ocazie de a fi din nou împreună, în clipe plăcute şi este un prilej de a împărtăşi unul altuia bucuria de a supravieţui acestei afecţiuni extreme.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !