Permutări ce intră în prelungiri, la Spitalul Municipal

De Otilia Șandor
3Comentarii
Permutări ce intră în prelungiri, la Spitalul Municipal
Atenție, mutările includ modificări temporare de destinație. Managerul Foncea asemuiește spațiile spitalului unui cub rubic!

După principiul «socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg», secția de Neuropsihiatrie infantilă a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu nu s-a mutat la parter, așa cum anunțase managerul Dacian Foncea anul trecut, în august și anul acesta, în ianuarie.

Mutări în cascadă

Secția de Reumatologie şi Recuperare medicală a fost mutată de la etajul V al spitalului de pe str. Coposu, pentru a face loc secției de Pneumologie, care, la rândul ei, a fost mutată de pe str. Izvorului (de la fostul spital TBC).

Asta pentru că, în cadrul reorganizării pe care a conceput-o și pentru care a primit aviz de la Ministerul Sănătății, sunt încă necesare proceduri de realizat și pași legali de parcurs.

În 25 ianuarie 2019, JB&Bihon a publicat, inclusiv cu imagini foto, un material informativ, prin care se observa primul pas de mutare: birourile administrative de la parterul Spitalului Curteanu s-au mutat în Orășelul Copiilor, pentru a se crea loc secției de Neuropsihiatrie infantilă. Aceasta a fost găzduită, până acum circa zece ani, în clădirile fostului Spital de Psihiatrie, de pe str. Louis Pasteur, după care a fost mutată forțat la etajul VI al Spitalului Curteanu.

Mutarea de acum zece ani, de pe str. L. Pasteur pe str. C. Coposu, a fost criticată de o parte din tagma medicală, fiindcă minorii cu probleme psihice, cazați la etajul VI, sunt expuși la accidente nedorite.

Foncea: Până în 1 noiembrie

Așadar, de anul trecut, managerul Foncea a început demersurile de mutare a secției de Neuropsihiatrie infantilă de la etajul VI, la parter, în locul administrativului. Din cauza unor proceduri legate de spațiu, care trebuie îndeplinite, nu s-a putut realiza această mutare. Ca urmare, la parterul evacuat din iarnă, s-a mutat, temporar, secția de Reumatologie și Recuperare medicală. Aceasta funcționa inițial la etajul V al spitalului de pe str. Coposu, iar după reorganizare, se va muta definitiv într-un pavilion de pe str. Louis Pasteur, pentru ca tot ce înseamnă recuperare, fiziokinetoterapie, să fie situat în acea locație.

Managerul Spitalului Dr. Gavril Curteanu, ec. Dacian Foncea, a declarat pentru JB&Bihon: „De la 1 septembrie a.c. și până la 1 noiembrie a.c. suntem în reorganizare, facem mutări temporare până vom elibera spațiile destinate noilor structuri”.

De altfel, secția de Neuropsihiatrie infantilă nici nu va mai fi mutată la parterul spitalului, în locul birourilor administrative, unde se află acum temporar Recuperarea, ci în spațiile Fundației Man, din spatele spitalului – parter, a spus ec. Foncea, care a informat că așteaptă eliberarea spațiului de către această fundație: „Un spațiu trebuie văzut ca un cub rubic, faci o culoare pe o față, până să fie gata toate celelalte”.

Licitație lunară pentru catering!

Și hrana bolnavilor se face pe licitație temporară. Din vară, de când a fost închisă cantina Spitalului Curteanu, bolnavii primesc hrană de la firme de catering, unitatea efectuând licitație lunară. „De acum, spune managerul Foncea, încercăm să facem licitație pentru a asigura hrana bolnavilor până la 31 decembrie a.c., iar apoi vom încerca să facem un contract pe doi ani”.
Neuropsihiatria nu s-a mutat. I-a luat locul, temporar, Recuperarea, care va ajunge pe str. Louis Pasteur.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor