Peste 10.000 de Cereri Unice au fost depuse

De Simona Drimbău
Peste 10.000 de Cereri Unice au fost depuse
Din cauza numărului mare de utilizatori sistemul IPA-online merge destul de greu.

Peste 10.000 de cereri au fost depuse de către agricultorii bihoreni în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019.

Fermierii spun că în ultima perioadă aplicația IPA-online, cu ajutorul căreia se depun cererile unice pentru subvențiile din agricultură, a funcționat cu mare greutate.

„În condițiile în care 3.800 de funcționari APIA, peste 2.500 UAT-uri și peste 130.000 de fermieri cu suprafețe de peste 50 de hectare accesează concomitent aplicația IPA-online pot apărea disfuncționalități pentru a căror remediere se impune intervenția IT pentru perioade foarte scurte de timp”, ne-a spus Florian Pavel, director executiv APIA CJ Bihor.

Depunere

Reamintim că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

Fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019.

„Până la data de 27.03.2019, la APIA Centrul Județean Bihor au fost depse un număr de 10.668 cereri unice de plată. Numărul total de cereri unice de plată depuse în anul 2018 a fost de 36.447”, a precizat directorul executiv APIA Centrul județean Bihor.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !