Peste 100 de asistenţi pentru Marea Britanie

De Dan Birta
Peste 100 de asistenţi pentru Marea Britanie
Posturile sunt pentru asistenţii medicali de diferite specializări.


Persoanele cu calificare într-o meserie de asistent medical, care cunosc limba engleză, au şansa de a munci în Marea Britanie. Angajarea se face la sigur, prin intermediul Eures, site-ul mobilităţii europene. Eures reprezintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană.

Posturi

11 dintre posturi se adresează asistenţilor medicali generalişti. Alte zece posturi sunt destinate asistenţilor medicali pentru centrele de îngrijire particulare. Pentru asistenţii medicali de pediatrie sunt oferite 12 posturi, iar pentru asistenţii medicali de recuperare 30 de posturi. Alte 15 posturi sunt oferite pentru asistenţii medicali de terapie intensivă. De asemenea, tot din Marea Britanie provine o ofertă pentru opt bone, zece infirmiere, un asistent social, nouă bucătari şi un pictor vopsitor.

Condiţiile cerute de angajatori pentru aceste posturi sunt dovedirea calificării, pentru unele posturi un minim de experianţi şi, obligatoriu, cunoaşterea limbii engleze.

Salariile şi facilităţile oferite variază de la post la post. Astfel, pentru infirmieri se oferă un salariu de 7,02 – 7,52 lire/oră. De asemenea, se oferă cursuri de pregătire. Sunt plătite 28 de zile de concediu anual, uniforma la locul de muncă, dar şi asigurările obligatorii. Pentru bucătari salariul este de 19.000 – 20.000 de lire/an. Pentru asistenţii medicali de terapie intensivă se oferă un salariu de 21.692-28.180 lire brut/an. Dacă se lucrează sâmbăta sau în zilele săptămânii dupa ora 8 seara se va plăti +30% din salariu. Dacă se va lucra duminicile şi în zilele de sărbătoare legală se va plati +60% din salariu. Se ofera 27 zile de concediu anual plătit plus 8 zile libere – sărbatori legale platite. Se oferă 1.000 lire pentru relocare. Angajările se fac pe perioade nedeterminate.

Cei interesaţi de aceste posturi pot obţine informaţii suplimentare de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !