Peste 38.000 de fermieri au solicitat sprijinul pe suprafata

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
1Comentariu
Peste 38.000 de fermieri au solicitat sprijinul pe suprafata
APIA Bihor reaminteşte fermierilor că termenul fără penalizari de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă a fost 15 mai 2012.

Pentru cererile de plată depuse după această dată se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Începand cu data de 12 iunie 2012, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

„Modificările privind schimbari ori completări la declaraţiile de suprafaţă, fără penalizari, pot fi făcute până la data de 31 mai 2012, inclusiv”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Depuneri

Pentru campania SAPS 2012 au fost programaţi 39.339 de fermieri, în baza cererilor depuse în anul precedent. Până la data de 15 mai inclusiv, la Centrele Locale APIA şi la Centrul Judeţean APIA Bihor au fost depuse un număr total de 38.156 cereri de plata, iar suprafaţa solicitată este 314.884 ha.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii mai pot depune, până în data de 11 iunie 2012, cereri de plată pe suprafaţă, cu penalităţi, la Centrul Judeţean sau la unul din cele opt Centre Locale APIA arondate (Oradea, Aleşd, Beiuş, Ştei, Săcueni, Salonta, Tinca, Marghita), o singură cerere de plată. Fermierii care, în anii anteriori, nu au depus cerere pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă trebuie să se prezinte la Centrul Local APIA pe raza căruia au terenurile sau domiciliul sau la Centrul Judeţean APIA Bihor dacă utilizează o suprafaţă de peste 50 ha.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor