Peste 500 de elevi la Târgul Ofertelor Educaționale

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
2Comentarii
Peste 500 de elevi la Târgul Ofertelor Educaționale
O nouă ediție a Târgului Ofertelor Educaționale pentru orientarea școlară a elevilor claselor a VIII-a a fost găzduită, ieri, de Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea.

În cadrul acestui eveniment, 10 unități de învățământ dual, tehnic și profesional din Oradea și-au prezentat oferta educațională pentru anul scolar 2019-2020.

La eveniment au participat 518 elevi din clasele a VIII-a din 31 de școli din mediul urban și din cel rural, alături de părinți și cadre didactice.

„Am venit să aflu oferte despre mecatronică. Nu e matematica atât de grea și simt că mi se potrivește”, a declarat elevul David Glita, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”.

„Eu sunt interesat să devin bucătar. Îmi place să gătesc. Disciplinele tehnice sunt mai ușoare, faci ce-ți place, iar la final te alegi cu o meserie”, a spus elevul Andrei Ciote, de la „Nicolae Bălcescu”.
Despre avantajele învățământului dual, tehnic și profesional au vorbit profesorii și elevii celor 10 unități de învățământ care și-au prezentat oferta educațională, dar și reprezentanții celor 10 operatori economici prezenți.

„Am venit să prezint un pneumobil, o mașinuță cu care am participat la concursuri de robotică și pneumobile din țară și din străinătate. Mașina a fost construită de studenții de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) din Oradea – specializarea Autovehicule rutiere și robotică. Reprezint Facultatea IMT și Liceul Teoretic «Don Orione». Încurajăm elevii să aleagă disciplinele tehnologice, pentru că tehnologia îți permite să realizezi orice, să-ți folosești ideile și creativitatea. O bază superioară pe plan tehnologic ajută pe oricine”, a spus studentul Mihai Ungureanu.

Asociația Firmelor Bihorene (AFB) a participat la târg pentru a susține învățământul dual și pentru a-i încuraja pe tineri să se îndrepte spre învățământul dual.

„Dorim să le arătăm și elevilor școlilor generale că dacă se îndreaptă spre o meserie sunt susținuți, au unde să lucreze și e o opțiune pentru cei care nu vor să urmeze un liceu teoretic”, a spus Dorin Culic, responsabil cu învățământul dual în cadrul AFB.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor